Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Πλεκτάνη

Πλεκτάνη
Tο κοινό της περιφέρειας θα έχει την ευκαιρία μέσα στον Δεκέμβριο να παρακολουθήσει την πάντα επίκαιρη παράστασή της ομάδα Κινητήρας Η Πλεκτάνη σε μια προσπάθεια να έρθει ο σύγχρονος χορός πιο κοντά σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε αντίστοιχες εκδηλώσεις .

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορoγράφων έκλεισε την προηγούμενη σεζόν με μια παράσταση που το 1999 είχε αποσπάσει τα ενθουσιώδη σχόλια του κοινού και των κριτικών.

Η Πλεκτάνη που στήνουμε καθημερινά ο ένας στον άλλο και ενίοτε στον ίδιο τον εαυτό μας δοσμένη μέσα από το πρίσμα του Κινητήρα: μια αφήγηση του καθημερινού εφιάλτη της αναξιοκρατίας και των συνεχόμενων βιασμών της προσωπικότητας για χάρη της επιτυχίας. Ένας χορός κοινωνικών-επαγγελματικών-προσωπικών βάθρων που υψώνονται, καταρρέουν, μένουν στάσιμα. Οκτώ πρόσωπα, καθένα με το δικό του συμβολικό βάθρο, πρόσωπα που συναντάμε κάθε μέρα στο δρόμο, στο λεωφορείο, στην τράπεζα, πρόσωπα στα οποία ο θεατής θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, στήνουν και ξεδιαλύνουν, μπλέκουν και ξεμπλέκουν την πλεκτάνη στην οποία είναι ταυτόχρονα θύματα και θύτες: την σκοτεινή πλεκτάνη των ανθρώπων.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας η παράσταση θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο στο νέο χώρο της ομάδας ο οποίος προετοιμάζεται με ταχύτατους ρυθμούς αυτή την περίοδο στην περιοχή της Ακρόπολης.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καλλιτεχνική κατοικία (Artistic Residency Centre) για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα με τη δυνατότητα να φιλοξενεί διακεκριμένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ο νέος χώρος θα παρέχει συνθήκες για δημιουργία, έρευνα & παρουσίαση έργων σε εξέλιξη.

Χορογραφία – ΣκηνοθεσίαΜουσική Επιμέλεια: Αντιγόνη Γύρα
Ερμηνεύουν: Σταύρος Αποστολάτος, Αφροδίτη Βερβενιώτη, Χριστίνα Γερογιάννη, Πάρις Ερωτοκρίτου, Ανθή Θεοφιλίδου, Φλώρα Καλομοίρη, Γεράσιμος Πετικάρης, Ευγενία Σιγαλού

Σχετικές ειδήσεις
I am what I am: Ο Τάκης Ζαχαράτος σε καλοκαιρινή περιοδεία
11.07.2016 16:05
Η παράσταση I am what I am με τον Τάκη Ζαχαράτο επιστρέφει και φέτος ριζικά ανανεωμένη με νέα κείμενα και καινούργια πρόσωπα της επικαιρότητας.
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω… του Γιώργου Αρμένη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο
04.02.2016 12:37
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο, έχει προγραμματίσει για την κεντρική σκηνή από τις 12 Φεβρουαρίου 2016 έως τέλος της σεζόν, το έργο: «Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω…» του Γιώργου Αρμένη σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική του Διονύση Τσακνή.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν, σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη για μία μόνο παράσταση στη Στέγη
16.12.2015 16:05
Μια παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», η οποία απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνει μια στάση τις ημέρες των εορτών, στο 2ο φουαγιέ της Στέγης, για μία μόνο παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου 2015.