Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Πλεκτάνη

Πλεκτάνη
Tο κοινό της περιφέρειας θα έχει την ευκαιρία μέσα στον Δεκέμβριο να παρακολουθήσει την πάντα επίκαιρη παράστασή της ομάδα Κινητήρας Η Πλεκτάνη σε μια προσπάθεια να έρθει ο σύγχρονος χορός πιο κοντά σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε αντίστοιχες εκδηλώσεις .

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορoγράφων έκλεισε την προηγούμενη σεζόν με μια παράσταση που το 1999 είχε αποσπάσει τα ενθουσιώδη σχόλια του κοινού και των κριτικών.

Η Πλεκτάνη που στήνουμε καθημερινά ο ένας στον άλλο και ενίοτε στον ίδιο τον εαυτό μας δοσμένη μέσα από το πρίσμα του Κινητήρα: μια αφήγηση του καθημερινού εφιάλτη της αναξιοκρατίας και των συνεχόμενων βιασμών της προσωπικότητας για χάρη της επιτυχίας. Ένας χορός κοινωνικών-επαγγελματικών-προσωπικών βάθρων που υψώνονται, καταρρέουν, μένουν στάσιμα. Οκτώ πρόσωπα, καθένα με το δικό του συμβολικό βάθρο, πρόσωπα που συναντάμε κάθε μέρα στο δρόμο, στο λεωφορείο, στην τράπεζα, πρόσωπα στα οποία ο θεατής θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, στήνουν και ξεδιαλύνουν, μπλέκουν και ξεμπλέκουν την πλεκτάνη στην οποία είναι ταυτόχρονα θύματα και θύτες: την σκοτεινή πλεκτάνη των ανθρώπων.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας η παράσταση θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο στο νέο χώρο της ομάδας ο οποίος προετοιμάζεται με ταχύτατους ρυθμούς αυτή την περίοδο στην περιοχή της Ακρόπολης.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καλλιτεχνική κατοικία (Artistic Residency Centre) για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα με τη δυνατότητα να φιλοξενεί διακεκριμένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ο νέος χώρος θα παρέχει συνθήκες για δημιουργία, έρευνα & παρουσίαση έργων σε εξέλιξη.

Χορογραφία – ΣκηνοθεσίαΜουσική Επιμέλεια: Αντιγόνη Γύρα
Ερμηνεύουν: Σταύρος Αποστολάτος, Αφροδίτη Βερβενιώτη, Χριστίνα Γερογιάννη, Πάρις Ερωτοκρίτου, Ανθή Θεοφιλίδου, Φλώρα Καλομοίρη, Γεράσιμος Πετικάρης, Ευγενία Σιγαλού

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς στο Θέατρο Άνεσις
30.11.2016 17:06
Το Άνεσις υποδέχεται τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 θα υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα τρόμου Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, με τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον φόβο του θανάτου…
Αναβολή - Ennio, το ζωντανό «καρτούν» με τα 100 πρόσωπα για δύο βραδιές στο Passport Κεραμεικός
08.11.2016 12:41
Ο Ennio Marchetto έρχεται στην Αθήνα για να μας παρουσιάζει τον Ennio, το ζωντανό «καρτούν» με τα 100 πρόσωπα για δύο βραδιές, στις 9 και 11 Δεκεμβρίου 2016 στο Passport Κεραμεικός. - Οι παραστάσεις αναβάλλονται
I am what I am: Ο Τάκης Ζαχαράτος σε καλοκαιρινή περιοδεία
11.07.2016 16:05
Η παράσταση I am what I am με τον Τάκη Ζαχαράτο επιστρέφει και φέτος ριζικά ανανεωμένη με νέα κείμενα και καινούργια πρόσωπα της επικαιρότητας.
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.