Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ambassadors in Concert για τα Παιδικά Χωριά SOS στη Στέγη

Ambassadors in Concert για τα Παιδικά Χωριά SOS στη Στέγη

Τα Παιδικά Χωριά SOS για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οργανώνουν την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση Ambassadors in Concert, ένα διπλωματικό φιλανθρωπικό μουσικό θεσμό που δημιουργήθηκε στη Βιέννη πριν 11 χρόνια και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το Μάρτιο του  2014.

 

Με παρακαταθήκη την περσινή μεγάλη επιτυχία, η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:30, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την οποία το Ίδρυμα Ωνάση προσέφερε αφιλοκερδώς για αυτό το σκοπό.

 

Οι Πρέσβεις της Αυστραλίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Εσθονίας, Ιαπωνίας, Λουξεμβούργου, Μεγάλης Βρετανίας, Μεξικό, Ουγγαρίας και Σλοβακίας, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και προσφέρουν την τέχνη τους με έργα των Vivaldi, Schubert, Rossini, αλλά και Μάνου Χατζηδάκι. Συμπράττουν διακεκριμένοι μουσικοί και διεθνούς φήμης λυρικοί καλλιτέχνες όπως Ειρήνη Καράγιαννη, Χριστίνα Πουλίτση, Σοφία Κυανίδου, Νίκος Ξανθούλης κ.α. Επίσης, ο συνθέτης Δημήτρης Αράπης θα παρουσιάσει ένα νέο του έργο .

 

Το σχεδιασμό του φωτισμού της βραδιάς προσφέρει η διεθνούς φήμης και βραβευμένη με ΕΜΜΥ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 Ελευθερία Ντεκώ.

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής έχει ο καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Τσαούσης.

 

Το σύνολο των εσόδων αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης  θα διατεθεί για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα.

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 133 χώρες και προστατεύει πάνω από 450.000 παιδιά. Στην Ελλάδα ιδρύθηκαν το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

 

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στο Πλαγιάρι, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο, προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση.  Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

 

Τα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρινόμενα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τη δραματική αύξηση των οικογενειών σε φτώχεια λειτουργούν επτά Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας για τη στήριξη αυτών των οικογενειών.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και για τη συμβολή της εκδήλωσης στο έργο τους, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 210-3313661-3 ή στο www.sos-villages.gr .

Σχετικές ειδήσεις
Λοξή γραμμή, μουσική παράσταση σε 3 μέρη με τη Δανάη Παναγιωτοπούλου στο ΚΕΤ
07.12.2016 11:46
Η Δανάη Παναγιωτοπούλου παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, για πρώτη φορά έναν καινούριο κύκλο τραγουδιών με τίτλο Εφτά παιδικά τραγούδια για το μικρό εμφύλιο, γραμμένα την τελευταία τριετία.
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
The Carnival Concert από την Moysa στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
04.03.2016 12:27
Το Σάββατο 12 Μαρτίου η «MOYSA» – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2015 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – παρουσιάζει διάσημα έργα και μουσική από γνωστές και αγαπημένες ταινίες, με έναυσμα, τις απόκριες.
Ροτόντα: Το εμβληματικό μνημείο ανοίγει τις πύλες του με εορταστική μουσική εκδήλωση
17.12.2015 10:21
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 μεγάλη μουσική εκδήλωση στη Ροτόντα για να σηματοδοτήσει την οριστική απόδοση του μνημείου στο κοινό. Πρωταρχικός στόχος και απόλυτη προτεραιότητα υπήρξε η περάτωση των έργων συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης της Ροτόντας, προκειμένου αυτό το μοναδικό και εμβληματικό μνημείο της πόλης, εγγεγραμμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, να αποδοθεί μετά από 40 σχεδόν χρόνια στο κοινό.