Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Στενός Κύκλος: Μαθήματα με τον Μανώλη Φάμελλο στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

Στενός Κύκλος: Μαθήματα με τον Μανώλη Φάμελλο στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

Μια σειρά μαθημάτων δια της αλληλοδιδακτικής μεθόδου από παλαιότερους προς νεότερους τραγουδοποιούς και αντιστρόφως με τίτλο «Στενός Κύκλος» παρουσιάζει ο Μανώλης Φάμελλος από τις 17 Μαρτίου 2015 στο Χαλκηδόνιο Ωδείο.

 

Ο Μανώλης Φάμελλος συζητά και διερωτάται για την περιπέτεια του τραγουδιού σε όλο το μήκος της διαδρομής του, από την πρώτη γραφή μέχρι την ολοκλήρωση της κάθε παραγωγής.

 

Κι εδώ όπου ως γνωστόν δεν υπάρχουν συνταγές παρά μόνο για να αποτύχει κανείς, δεν αναζητούμε μια μέθοδο αλλά τον τρόπο και την γλώσσα του καθενός. Έτσι κάθε συμμετέχων καλείται (με το μαλακό) να διηγηθεί το δικό του τραγούδι και να βάλει τους δικούς του όρους σε αυτό το παιχνίδι της ελευθερίας που είναι τελικά η μουσική ...

 

Θα παρέμβουν δημιουργικά ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Στάθης Δρογώσης (ίσως και άλλοι!)

 

Ο Μανώλης Φάμελλος ηχογραφεί τα τραγούδια του από το 1991 και από το 1997 μέχρι και σήμερα δουλεύει σαν παραγωγός-ενορχηστρωτής στην ελληνική δισκογραφία .

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο στο Χαλκηδόνιο Ωδείο
16.01.2017 12:36
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, που έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, θα πραγματοποιήσει τριήμερο Σεμινάριο πιάνου την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56 ), που διοργανώνεται από το Χαλκηδόνιο Ωδείο και τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.
Mαθήματα τραγουδοποιΐας με τον Φοίβο Δεληβοριά στο Χαλκηδόνιο Ωδείο
13.10.2016 10:38
Ο Φοίβος Δεληβοριάς παραδίδει 12 δίωρα μαθήματα τραγουδοποιΐας στο Χαλκηδόνιο Ωδείο. Τα μαθήματα αφορούν τραγουδοποιούς, στιχουργούς και συνθέτες, αρχάριους και προχωρημένους, καθώς και απλούς εραστές της τέχνης του τραγουδιού που θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα ως ακροατές.
Εργαστήρια με τον Οδυσσέα Ιωάννου και την Ρίτα Αντωνοπούλου στο Χαλκηδόνιο Ωδείο
19.09.2016 12:32
Σε λίγες μέρες ξεκινούν δυο ενδιαφέροντα εργαστήρια στο Χαλκηδόνιο Ωδείο με τους Οδυσσέα Ιωάννου και Ρίτα Αντωνοπούλου.
Χαλκηδόνιο Ωδείο- Πρότυπο Μουσικό Εκπαιδευτήριο: Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα
07.09.2016 11:05
Το Χαλκηδόνιο Ωδείο- Πρότυπο Μουσικό Εκπαιδευτήριο, με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, προσφέρει στους σπουδαστές του Δωρεάν Δοκιμαστικό Μάθημα. Στις ευρύχωρες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας του, διδάσκονται όλα τα όργανα, Κλασικά-Μοντέρνα-Παραδοσιακά, από καταξιωμένους σολίστ, καθηγητές και παιδαγωγούς, ενώ λειτουργούν τα εξής τμήματα:
Ο Μάρκος  Δεληβοριάς live στον Φούρνο
26.02.2016 11:07
Ο Μάρκος Δεληβοριάς σε ένα live στο θέατρο “Φούρνος” την Τετάρτη 9 Μαρτίου, και ώρα 21.30, με guest τον Μανώλη Φάμελλο.