Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Madame de la Carliere: νέες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Madame de la Carliere: νέες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις του έργου Madame de la Carliere του Denis Diderot, με νέες παραστάσεις από την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου έως την Μ. Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .


Πρόκειται για καυστική σάτιρα της αστικής τάξης του 18ου αιώνα, με εμφανείς αναφορές και στην σύγχρονη πραγματικότητα. Διαδραματίζεται σε ένα σαλόνι της εποχής και πραγματεύεται τις επιπτώσεις της δημόσιας κριτικής στην ιδιωτική ζωή ενός ζευγαριού. Το έργο γράφτηκε από τον Γάλλο φιλόσοφο και συγγραφέα Ντενίς Ντιντερό το 1772 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.


Μετά το πέρας της παρουσίασης του έργου ακολουθεί διάλεξη-συζήτηση 30 λεπτών. Η παρουσίαση/διάλεξη είναι μέρος του σεμιναρίου του συστήματος του Laban και της εφαρμογής του στην τέχνη της υποκριτικής. Επίσης αποτελεί μέρος της μεταδιδακτορικής έρευνας της Δρ Κικής Σελιώνη σε συνεργασία με το Royal Central School of Speech and Drama University of London.


Την έρευνα υποστηρίζουν το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Ανώτερη Δραματική Σχολή Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα και ο εκδοτικός οίκος «Ελληνοεκδοτική».


ΣυντελεστέςΜετάφραση: Ανδρίτσιου Δήμητρα, Φυτιλή Δήμητρα

Θεατρική αποδοση-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Κική Σελιώνη

Κοστούμια-Ειδικές κατασκευές: Ευδοκία Βεροπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου και κατασκευών: Εύη Στάμου
Φώτα: Ευδοκία Βεροπούλου

Βίντεο: Σεραφείμ Αρκομάνης

Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Γιαννακόπουλοςς

Ηθοποιοί/μετέχοντες: Ανθη Μαριον, Δελαγραμμάτικα Φίλια, Ζαχαροπούλου Δάφνη, Ξένου Διώνη, Καλέμου Σουσάννα, Πανταζής Παναγιώτης, Σαχάς Παναγιώτης, Σπυριδάκου Σαπφώ, Τριανταφύλλου Αθανασία, Τσούτης Μάνος, Φάλλια Ιουλία, Χαμαλίδου Αρτεμις, Ψυχράμης Αλέξανδρος.

Σχετικές ειδήσεις
Τρώας, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.02.2017 10:05
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «ΤΡΩΑΣ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 27 Φεβρουαρίου 2017 και για 12 παραστάσεις.
Ο Ben Norris και ο Γιώργος Χατζηπαύλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.11.2016 10:39
Δύο σπουδαίοι κωμικοί, ο Ben Norris και ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
72 Ώρες, της Αστερόπης Λαζαρίδου και του Γιώργου Χατζηπαύλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.11.2016 14:42
Ύστερα από 25 sold out παραστάσεις, 1.262 θεατές και άφθονο γέλιο, οι «72 ώρες» επιστρέφουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως και 29 Ιανουαρίου.
Ο Κύκλος του 10 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.03.2016 16:26
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από τις 8 Απριλίου 2016 και για πέντε μόνο παραστάσεις το μουσικοθεατρικό έργο Ο Κύκλος του 10.