Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Καρκινόδρακος - Χρήστος Σίνης

Ο Καρκινόδρακος - Χρήστος Σίνης

Από την Ελληνοεκδοτική και με τη στήριξη του Συλλόγου Φλόγα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Ο Καρκινόδρακος της  Χρήστου Σίνη σε εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου.

 

Σε μια χώρα μακρινή που τη λέγανε Ατλαντίδα

ζούσε μια αγαπημένη οικογένεια.

 

Ο χρόνος κυλούσε γλυκά και ανέμελα.

Κάθε τικ και κάθε τακ του μύριζε ζωή.

 

Ώσπου μια μέρα, από εκείνες

που δεν θέλεις να σκέφτεσαι

–μα δεν ξεχνάς ποτέ–,

εμφανίστηκε ένας δράκος…

 

Αλλιώτικος…

 

Μια ιστορία Δύναμης και Ελπίδας που εξυμνεί τη ΦΛΟΓΑ της ανθρώπινης ψυχής.

 

Ο Χρήστος Σίνης γεννήθηκε το 1958 στην ορεινή Ναυπακτία. Σήμερα ζει και εργάζεται ως γιατρός στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Δεν είναι κατ’ επάγγελμα συγγραφέας. Γράφει μόνο όταν θέλει να εκφράσει βιώματα και συναισθήματα.

Από το 1999 είναι μέλος της ΦΛΟΓΑΣ και μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο του στην οικογένειά του και στα παιδιά με καρκίνο. Λαμβάνει μέρος σε δραστηριότητες, συνέδρια και ημερίδες με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και διαβίωσης των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

 

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, με σκοπό την παροχή της καλύτερης ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα μέλη της καθώς και το Διοικητικό της Συμβούλιο είναι αποκλειστικά γονείς αυτών των παιδιών, οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους και την επαγγελματική τους εμπειρία σε εθελοντική βάση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Συλλόγου.

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 - 300 παιδιά από καρκίνο. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον παιδικό καρκίνο είναι μια πράξη ουσίας, γιατί κάθε ζωή που μπορεί να σωθεί είναι σημαντική.

Η Ελληνοεκδοτική, με κοινωνική υπευθυνότητα, επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας:

Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο του συλλόγων γονέων «ΦΛΟΓΑ».

 Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας.

Σχετικές ειδήσεις
Peter Pan on ice: Οι παραστάσεις συνεχίζονται τη νέα χρονιά!
28.12.2016 14:34
Ο Πίτερ Παν, ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, θα συνεχίζει τις εορταστικές παραστάσεις στην Αθήνα, στις 6, 7 και 8 Ιανουαρίου 2017!
Το τσίρκο της Ευρώπης - Χρήστος Κρανιώτης
17.05.2016 13:04
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το τσίρκο της Ευρώπης του Χρήστου Κρανιώτη σε εικονογράφηση του Γιάννη Παλατζίδη.
Το ΦΚΘ στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico
16.05.2016 16:55
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία AddArt, συμμετέχει στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantástico που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2016.
3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico
12.05.2016 12:50
Το Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, λαμβάνοντας χώρα κατά το τριήμερο 20, 21 και 22 Μαΐου 2016 τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους της πόλης.
Athens Science Festival 2016: Το παιδικό πρόγραμμα!
29.03.2016 11:50
Το Athens Science Festival 2016, πέρα από τις ενδιαφέρουσες δράσεις για τους ενήλικες, έχει δημιουργήσει επίσης ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους!