Η ΜΚΟ Αμάκα παρουσιάζει στο Ρομάντσο την εικαστική έκθεση ΘΗΒΑ 102 χλμ με έργα των κρατουμένων των Γυναικείων Φυλακών της Θήβας. Τα έργα είναι αποτέλεσμα του εργαστηρίου Αrt Therapy που εφαρμόστηκε στο κατάστημα κράτησης τη χρονιά 2013-2014, ως κομμάτι ενός μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο PAROL – writing and art beyond borders, beyond walls.

Οι 14 συμμετέχουσες, μέσα από το βίντεο, τις αφηγήσεις, την φωτογραφία και τη ζωγραφική, υπερβαίνουν τα όρια του εγκλεισμού και προσεγγίζουν προσωπικούς ορισμούς της ελευθερίας.

Ο θεατής θα έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει με μια ομάδα της κοινωνίας μας που σπάνια έχει την ευκαιρία να εκφραστεί, πόσο περισσότερο να ακουστεί και να κάνει την δική του ανάγνωση για τα όρια της ελευθερίας. Στο χώρο θα λειτουργεί ένα μαγικό κουτί όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να στέλνει μηνύματα στην φυλακή.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές φυλακές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Κυριακή 1 Μαρτίου θα διοργανωθεί στον ίδιο χώρο βιωματική ημερίδα (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής) με θέμα: Φωτογραφία, Βίντεο, Θέατρο: Θεραπεία, με ομιλητές από τον χώρο της τέχνης και της ψυχικής υγείας, όπου και θα γίνει μια λεπτομερής παρουσίαση της δομής του προγράμματος όπως εφαρμόστηκε όλη τη χρονιά. Την Δευτέρα 2 Μαρτίου, η ομάδα θεάτρου playback έρχεται στο Ρομάντσο για να μοιραστεί μαζί μας μια μοναδική, πολιτιστική και υπαρξιακή εμπειρία. Η ομάδα θα παρουσιάσει μια παράσταση με θέμα την ελευθερία, δίνοντας μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μια καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα μέθοδο εμψύχωσης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, που μπορεί να επιτευχθεί δια μέσου της θεατρικής δράσης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης : Κατερίνα Σπερέντζου

Ημερίδα Φωτογραφία, Βίντεο, Θέατρο: Θεραπεία

Κυριακή 01.03.2015 / 10.00-18.00

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα (Δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης)

Ημέρα Παρουσίασης Playback Ψ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 / 18.30