Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Θήβα 102 χλμ: Έκθεση από τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας στο Ρομάντσο

Θήβα 102 χλμ: Έκθεση από τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας στο Ρομάντσο

Η ΜΚΟ Αμάκα παρουσιάζει στο Ρομάντσο την εικαστική έκθεση ΘΗΒΑ 102 χλμ με έργα των κρατουμένων των Γυναικείων Φυλακών της Θήβας. Τα έργα είναι αποτέλεσμα του εργαστηρίου Αrt Therapy που εφαρμόστηκε στο κατάστημα κράτησης τη χρονιά 2013-2014, ως κομμάτι ενός μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο PAROL - writing and art beyond borders, beyond walls.

 

Οι 14 συμμετέχουσες, μέσα από το βίντεο, τις αφηγήσεις, την φωτογραφία και τη ζωγραφική, υπερβαίνουν τα όρια του εγκλεισμού και προσεγγίζουν προσωπικούς ορισμούς της ελευθερίας.

 

Ο θεατής θα έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει με μια ομάδα της κοινωνίας μας που σπάνια έχει την ευκαιρία να εκφραστεί, πόσο περισσότερο να ακουστεί και να κάνει την δική του ανάγνωση για τα όρια της ελευθερίας. Στο χώρο θα λειτουργεί ένα μαγικό κουτί όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να στέλνει μηνύματα στην φυλακή.

 

Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές φυλακές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα . Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Κυριακή 1 Μαρτίου θα διοργανωθεί στον ίδιο χώρο βιωματική ημερίδα (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής) με θέμα: Φωτογραφία, Βίντεο, Θέατρο: Θεραπεία, με ομιλητές από τον χώρο της τέχνης και της ψυχικής υγείας, όπου και θα γίνει μια λεπτομερής παρουσίαση της δομής του προγράμματος όπως εφαρμόστηκε όλη τη χρονιά. Την Δευτέρα 2 Μαρτίου, η ομάδα θεάτρου playback έρχεται στο Ρομάντσο για να μοιραστεί μαζί μας μια μοναδική, πολιτιστική και υπαρξιακή εμπειρία. Η ομάδα θα παρουσιάσει μια παράσταση με θέμα την ελευθερία, δίνοντας μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μια καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα μέθοδο εμψύχωσης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, που μπορεί να επιτευχθεί δια μέσου της θεατρικής δράσης.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης : Κατερίνα Σπερέντζου

 

Ημερίδα Φωτογραφία, Βίντεο, Θέατρο: Θεραπεία

Κυριακή 01.03.2015 / 10.00-18.00

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα (Δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης)

 

Ημέρα Παρουσίασης Playback Ψ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 / 18.30

Σχετικές ειδήσεις
Ars Moriendi: Εικαστική έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου
07.12.2016 15:51
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Ars Moriendi με έργα που εμπνέονται και διερευνούν την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τον Θάνατο.
Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος: έκθεση φωτογραφίας από τη Στέγη στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
28.09.2016 14:39
Η Στέγη συμμετέχει στην 31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών, με φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος» που πραγματοποιήθηκε τη σαιζόν 2015-16.
Sui Generis: Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Art.Edu στη γκαλερί του The Sowl
23.06.2016 12:21
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει από την την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 την ετήσια ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Καλών Τεχνών Art.Edu με τίτλο ‘Sui Generis’.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.