Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Α Queen at the Opera: συναυλία στο Θέατρο Πόρτα

Α Queen at the Opera: συναυλία στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει τη συναυλία Α Queen at the Opera, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου “Τρίτες Παράλληλες”.


Ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με τέσσερις λυρικούς τραγουδιστές κι ένα πιάνο . Ένα γκαλά όπερας, όχι tribute σε κάποια εστεμμένη, ούτε για φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά αφιερωμένο στο σπουδαίο βρετανικό συγκρότημα των Queen.


Τα τραγούδια του συγκροτήματος που στην αυθεντική τους μορφή είναι γεμάτα από μουσικότητα και δεξιοτεχνικές χορωδιακές χειρονομίες, και οπερατικό glam άρωμα, αλλάζουν ένδυμα με διασκευές που κάνει ο νέος Έλληνας συνθέτης Νίκος Γαλενιανός και παρουσιάζονται εκ νέου σε μια μορφή που συνδυάζει λυρικές κολορατούρες με rock vibrations.


Συντελεστές

Τραγουδιστές: Πένυ Δεληγιάννη, Αντωνία Τζίτζικα, Χρήστος Χριστοδούλου , Νίκος Ζιάζιαρης
Πιάνο: Αλέξανδρος Φαρής
Μουσική επιμέλεια/σύνθεση/live electronics: Νίκος Γαλενιανός


Σημείωμα συντελεστών

Το να βρεθεί στα χέρια σου υλικό το οποίο, μέσα στο χώρο και χρόνο που δημιουργήθηκε, έφτασε στην εσωτερική του ολοκλήρωση, γεννά το ερώτημα τι παραπάνω μπορείς να κάνεις με αυτό. Μια απόπειρα πιστής αναπαραγωγής θα ήταν σεβαστή, αλλά θα έμενε στο επίπεδο της παρατήρησης. Αυτό που στην πραγματικότητα θα επιχειρήσουμε είναι να δούμε ''τη μεγάλη γραμμή'', τον τρόπο με τον οποίο το συγκρότημα των Queen λειτούργησε σε σχέση με τις, μουσικές και μη, καταβολές του, το ευρύτερο μουσικό πλαίσιο της εποχής του, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέγγιχτα όλα τα μουσικά στοιχεία που συνιστούν την τόσο αναγνωρίσιμη και ξεχωριστή μουσική τους. Χωρίς κριτική ή επικριτική διάθεση, χωρίς θεατρικές οδηγίες και μόνο με τον ήχο, κατασκευάζουμε μία ενιαία παράσταση μιας ώρας, ένα ''ηχητικό ντοκιμαντέρ'' και αφήνουμε στον ακροατή την επιλογή να ευχαριστηθεί την αγαπημένη μουσική του συγκροτήματος ή και να δει πέρα από αυτήν.


Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας συναντά τον B. D. Foxmoor στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.11.2016 17:02
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B. D. Foxmoor (Active Member) θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, για να παρουσιάσουν τρεις μουσικές βραδιές με τίτλο Παραπόρτι.
Η Νατάσσα Μποφίλιου για ακόμη μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα
25.05.2016 12:53
Ύστερα από την άμεση εξάντληση των εισιτηρίων της “Κιβωτού”, καθώς και την απαίτηση των θεατών, που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως μια θέση, το Θέατρο Πόρτα, οι “Τρίτες Παράλληλες” και οι καλλιτέχνες προσθέτουν μια έξτρα παράσταση την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης στις Τρίτες Παράλληλες του Πόρτα
18.03.2016 13:59
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί για μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα, σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».