Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης
To Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν ζωντανεύει επί σκηνής τον Μολυβένιο Στρατιώτη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ,μέσα από ένα μιούζικαλ για παιδιά γεμάτο μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική , χορό και τραγούδια σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.

Στο έργο αυτό ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μάς ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο έντονα συναισθήματα και φανταστικές περιπέτειες, χρησιμοποιώντας έναν ασυνήθιστο ρεαλισμό που κάνει το παραμύθι ελκυστικό, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.

Η υπόθεση του έργου: Λονδίνο 1880. Την ημέρα των γενεθλίων του, ο μικρός Ντάνιελ παίρνει δώρο από τον πατέρα του μια βελούδινη κασετίνα με πέντε  μολυβένια στρατιωτάκια. Ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι. Το αγόρι παίζει στο δωμάτιό του ενθουσιασμένο  από τα καινούργια του παιχνίδια.

Η νύχτα διαδέχεται τη μέρα και ακριβώς τα μεσάνυχτα όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, στη μεταμεσονύκτια χώρα του μυστηρίου, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μιαν όμορφη χάρτινη μπαλαρίνα.

Την αγάπη τους όμως θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια ...

Το έργο μιλάει για τη μεγάλη δύναμη της αγάπης και μας μαθαίνει πως η αγάπη είναι αυτή που τελικά ενώνει τους ανθρώπους για πάντα!

Η μουσική και τα τραγούδια είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Νίκο Τσέκο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Αντωνιάδης, Κώστας Βελέντζας, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Ορέστης Καρύδας, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Αγγελική Μαρίνου, Νίκος Μόσχοβος,  Βάλια Παπακωνσταντίνου , Αλέξανδρος Πέρρος, Παναγιώτης Σούλης.

Σχετικές ειδήσεις
Το αριστούργημα, του Κριστιάν Λόλλικε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
22.09.2016 10:49
Η ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο του Κριστιάν Λόλλικε, Το αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show.
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε από την Αrs Moriendi στο Θέατρο Θησείον
27.06.2016 10:48
Η ομάδα θεάτρου Ars Moriendi ανοίγει με «Το Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε το 1ο Φεστιβάλ Reborn In Athens.
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Τ
20.05.2016 14:14
Το «Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, από την ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi, παίρνει παράταση παραστάσεων για δύο ακόμα Δευτερότριτα, 23 έως 31 Μαΐου, στο Θέατρο Τ.
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε στο Θέατρο Τ
04.05.2016 10:08
Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο «Τουρνουά 5Χ5» που οργάνωσε το ΚΘΒΕ, το «Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, από την ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi, επιστρέφει στις 9 Μαΐου για δύο Δευτερότριτα στο Θέατρο Τ.
Το αριστούργημα ή Τhe Re-Mohammed-Τy Show του Κριστιάν Λόλλικε στη Μονή Λαζαριστών
04.04.2016 11:30
Το τρίτο έργο που παρουσιάζεται στο «Τουρνουά 5Χ5» που οργανώνει το ΚΘΒΕ είναι «Το αριστούργημα ή Τhe Re-Mohammed-Τy Show» του Κριστιάν Λόλλικε από την ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi.