Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Οι Blonde Redhead live στο Κύτταρο

Οι Blonde Redhead live στο Κύτταρο

Oι θρύλοι του alt rock, Blonde Redhead, επισκέπτονται την Αθήνα για ένα από τα καλύτερα live της χρονιάς, την Πέμπτη 5 Μαρτίου στο Κύτταρο.


Μέσα από μια 20ετή πορεία διαρκούς επανεξερεύνησης του ήχου τους, το σχήμα των Ιταλών αδελφών Pace και της Ιαπωνέζας ιέρειας των ατμοσφαιρικών φωνητικών, Kazu Makino, δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει το απανταχού μουσικόφιλο κοινό με τους μουσικούς πειραματισμούς του. Ξεκινώντας το 1993 από την Νέα Υόρκη, με τις πρώτες τους δισκογραφικές απόπειρες να ανήκουν στο κυρίαρχο underground punk κίνημα της εποχής και αντλώντας ομοιότητες απο μπάντες όπως οι Sonic Youth, δεν ήταν μέχρι τις αρχές της νέας χιλιετίας και το Melody of Certain Damaged Lemons όπου και αποσαφηνίστηκε η στροφή στη μουσική κατεύθυνση των Blonde Redhead προκαλώντας τη μετάβαση απ’ τα post punk ιδιώματα στις μελωδικές avant rock φόρμες, που τους έχουν καθιερώσει σήμερα.


H live παρουσία τους διακατέχεται από μια αδιάλειπτη αίσθηση μυστηρίου όπου τα γοητευτικά και ταυτόχρονα εύθραυστα αιθέρια φωνητικά της Kazu Makino λαμβάνουν κεντρική θέση, όσο οι αδελφοί Pace συνθέτουν το μελωδικό πλαίσιο των καθηλωτικών εμφανίσεων τους.


Ερχόμενοι, οι Blonde Redhead θα παρουσιάσουν κομμάτια και από το Barragán, την ένατη και πιο πρόσφατη δισκογραφική προσθήκη στον κατάλογο τους επιβεβαιώνοντας έτσι ότι χτίζουν σταθερά την πορεία τους μέσα από την αδιάκοπη εξέλιξη των ακουστικών δυναμικών τους και της διαρκούς πρόκλησης των ηχητικών ορίων που οι ίδιοι έχουν θέσει, οδηγούμενοι προς τη μετάλλαξη που αποτελεί σήμα κατατεθέν και ταυτόχρονα απόδειξη της άρνησης των Blonde Redhead για οποιαδήποτε μορφή μουσικής επανάπαυσης, ορίζοντας τους ως ένα απ'τα πιο καινοτόμα και δημιουργικά συγκροτήματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.


Facebook |www.facebook.com/blonderedheadofficial
Website | www.blonde-redhead.com

Σχετικές ειδήσεις
Οι Hats off to Led Zeppelin live στο Κύτταρο
02.01.2017 11:57
Οι Hats off to Led Zeppelin έρχονται για ένα live στο Κύτταρο το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Οι Blonde Redhead επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα best-of show!
09.12.2016 12:36
Το εκλεκτικό τρίο της Kazu Makino και των αδελφών Pace θα βρεθεί στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου για να παρουσιάσει στη σκηνή του Gagarin ένα best-of της 20ετούς καριέρας του. Ταυτόχρονα, θα παρουσιάσουν και το νέο EP τους “3'oclock/golden light”.
Τα Μωρά στη Φωτιά live στο Κύτταρο
29.09.2016 15:33
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 τα Μωρά στη Φωτιά θα εμφανιστούν live στο Κύτταρο.
Οι Nightstalker live στο Κύτταρο
15.03.2016 14:35
Οι Nightstalker, παράλληλα με τις ηχογραφήσεις του πολυαναμενόμενου νέου τους άλμπουμ, γιορτάζουν την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στο Κύτταρο την επανακυκλοφορία του Re-mixed & Re-mastered και με ολοκαίνουργιο ήχο «JUST A BURN».
Οι Pavlov's Dog live στο Κύτταρο!
29.02.2016 17:03
Οι Pavlov's Dog έρχονται στην Αθήνα για ένα live στο Κύτταρο το Σάββατο 28 Μαΐου 2016!