Η Emma Shapplin επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση!

Η παγκόσμιας εμβέλειας σοπράνο που έχει συνδέσει το όνομά της με την Ελλάδα και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό μας, θα δώσει την μοναδική συναυλία της χρονιάς για την χώρα μας τo Σάββατο 25 Απριλίου στην Ιερά Οδό στα πλαίσια της περιοδείας “The Dandy’s Tour”.
 

Τολμώντας να σπάσει τα όρια της κλασσικής μουσικής, η Emma Shapplin συνδύασε με πρωτοτυπία την όπερα με την ποπ μουσική και ήδη από τον πρώτο δίσκο της “Carmine Meo” γνώρισε τεράστια επιτυχία χάρη σε κομμάτια όπως το «Spente Le Stelle». Ο μοναδικός τρόπος ερμηνείας της, τα εκατομμύρια των δίσκων που έχει πουλήσει και οι διαρκώς sold out εμφανίσεις της ανά τον πλανήτη, την έχουν καθιερώσει ως μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της εποχής μας.
 

Στην Ιερά Οδό η Emma Shapplin θα εμφανιστεί με την full band της (επταμελές κλασσικό σύνολο με δύο έξτρα φωνές) και θα μας παρουσιάσει ένα best-of των μεγάλων επιτυχιών της καριέρας της, καθώς και κομμάτια από τον νέο δίσκο της “Dust Of A Dandy”.

Οpening act: Nefeli Walking Undercover


Η Νεφέλη Λιούτα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση μουσικού δημιουργού: ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησε ( το 2011) με τίτλο “Τα Μολύβια-Κομάντος” είναι ένα μαγικό ηχητικό κολάζ που συνδυάζει την πολυφωνία, αιθέριους ήχους και ετερόκλιτα μουσικά όργανα. Την ίδια χρονιά κέρδισε το πρώτο βραβείο σύνθεσης και στίχου στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στους σημαντικότερους μουσικούς χώρους της Αθήνας, από τη Στέγη γραμμάτων και Τεχνών, τον “Παρνασσό”, το Ωδείο “Φίλιππος Νάκας” ως το Six Dogs. Ο δεύτερος δίσκος της αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα.

Επίσης, ως μουσικός συνεργάζεται με καλλιτέχνες της νέας “αθηναϊκής σκηνής”, όπως ο Leon, και ο Pan Pan, οι Egg Hell και άλλοι, κινούμενη σε  διαφορετικά ηχητικά τοπία από τις προσωπικές της δουλειές.

H Emma Shapplin συναντά κοινό και δημοσιογράφους στον Ιανό