Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Ζιζέλ του Εθνικού Μπαλέτου Βελιγραδίου

Η Ζιζέλ του Εθνικού Μπαλέτου Βελιγραδίου
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται τη χωριατοπούλα Ζιζέλ, σε μία χορευτική παράσταση , εκτελεσμένη άψογα, από το Εθνικό Μπαλέτο του Βελιγραδίου.


Η ιστορία της Ζιζέλ, αποτελούμενη από δύο πράξεις, είναι εξαιρετικά φαντασμαγορική, και εντάσσεται στο κλίμα του ρομαντικού μπαλέτου, λόγω του συγκεκριμένου στυλ χορού.

Το σχήμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας κορυφαίων καλλιτεχνών και παραμένει φημισμένο. Στο Βελιγράδι παρουσιάστηκε πρώτα στη σκηνή του Κρατικού Θεάτρου το 1926 με χορογραφία Alexander Fortunato. 

Η μουσική είναι του Adolphe Adam, το κείμενο του έργου των Théophile Gautier και Vernoy de Saint-George, η χορογραφία της συγκεκριμένης παραγωγής του Leonid Lavrovski, σύμφωνα με τους Jean Coralli, Jules Perrot και Marius Petipa, η προσαρμογή είναι της Katarina Obradović, μαέστρος είναι ο Angel Šurev, ενώ τα κοστούμια και τα σκηνικά ανήκουν στους Božana Jovanović και Boris Maksimović αντίστοιχα. 

Σχετικές ειδήσεις
Σμύρνη μου αγαπημένη: για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
10.11.2016 11:18
Η παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει για τρίτη(!) συνεχόμενη χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 3 Νοεμβρίου για λίγες μόνο παραστάσεις και από 25 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου
04.11.2016 15:52
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Aντιπεριφέρεια Τουρισμού & Πολιτισμού παρουσιάζει την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.
Η Χάρις Αλεξίου με το Χειρόγραφο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 16:26
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 4 Νοεμβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 17:10
Είκοσι τέσσερις αθλητές και αθλήτριες συναντώνται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «κολυμπούν» στα νερά της λογοτεχνίας και «καταδύονται» στις σελίδες ενός ναυτικού διηγήματος με ιστορία 115 ετών.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.