Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα: νέες παραστάσεις στο Θέατρο της Ημέρας

Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα: νέες παραστάσεις στο Θέατρο της Ημέρας

Μετά από την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του έργου «Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα» και αφού έκλεισε ο κύκλος των προγραμματισμένων παραστάσεων, το Θέατρο της Ημέρας αποφάσισε να παρατείνει τις παραστάσεις του έργου κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες.


Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση - θεατρικό παιχνίδι με τη Θεατρική & παιδαγωγική επιμέλειατης της Ανδρομάχης Μοντζολή, όπου τα παιδιά - θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παραστασιακή διαδικασία μέσα από μια αισιόδοξη ματιά, που οδηγεί την δράση σε μια ευχάριστη, θετική και ελπιδοφόρα προοπτική.


Η παράσταση είναι βασισμένη σε θέματα και ερεθίσματα από τα πλέον χαρακτηριστικά και δημοφιλή παιδικά βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, τα οποία γαλούχησαν ολόκληρες γενιές: «ο Μάγκας», «ο Τρελλαντώνης», το «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Στον καιρό του Βουλγαροκτόνου», «Τα μυστικά του Βάλτου», «Για την Πατρίδα» κ.α. ζωντανεύουν και πρωταγωνιστούν σε ένα μαγικό ταξίδι έκφρασης και φαντασίας.


Ο Τρελλαντώνης και οι συνεχείς αταξίες του οδηγούν τον Σελιδοφύλακα να τον εκδιώξει από την ιστορία του και το ομώνυμο βιβλίο. Ως κεντρικό και συνδετικό πρόσωπο της παράστασης και του θεατρικού παιχνιδιού, ο Τρελλαντώνης προσπαθεί, με την βοήθεια των παιδιών - θεατών, να μαζέψει τις σκόρπιες σελίδες και με αυτές να φτιάξει ένα νέο βιβλίο, μια νέα ιστορία, που θα περιλαμβάνει τις ιστορίες που δημιουργούν και αναπαριστούν μπροστά στα μάτια μας τα ίδια τα παιδιά.


Μέσω του Θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά εισέρχονται στην περιπέτεια, ευαισθητοποιούνται με τα κατάλληλα ερεθίσματα, ανακαλύπτουν πάνω στο χάρτη πολύτιμα μυστικά, βιώνουν και γνωρίζουν στοιχεία της κάθε ιστορίας, ώστε να κατανοήσουν τα ανθρωπιστικά μηνύματα - εφόδια για τη ζωή που προτείνει η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα.


Ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών και εμψυχωτών αναλαμβάνουν να οδηγήσουν και να μυήσουν τα παιδιά στον μαγικό και περιπετειώδη κόσμο της Πηνελόπης Δέλτα: Ολγα Μουργελά, Κάτια Μακρυκώστα, Αγγελική Στρουμπούλη , Φοίβος Μαρκαντώνης, ενώ τα θέματα των ιστοριών των βιβλίων επεξεργάστηκαν οι τελειόφοιτοι του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής θεάτρου του θεάτρου της Ημέρας: Ζωή Αγγέλη, Νίκος Γιούπης, Βάσω Γκολιά, Κάτια Μακρυκώστα, Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Δέσποινα Παπαγιαννάκη, Περσεφόνη – Χριστίνα Παπασταύρου, Αγγελική Στρουμπούλη, Ματούλα Τσουρέκα.


Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα & 30΄

Σχετικές ειδήσεις
Ο μικρός Πέτρος στο Δάσος: Όπερα για παιδιά του Χρήστου Γιαννούλη
07.11.2016 11:19
Μία παιδική όπερα βασισμένη στο παραμύθι του Σ. Προκόφιεφ "Ο Πέτρος και ο Λύκος" παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο της Ημέρας.
Καληνύχτα μέρα, από την ομάδα Αrtika για 4η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
24.10.2016 12:01
Η ομάδα Αrtika (www.artika.co) που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, μετά την συμμετοχή της σε διεθνή φεστιβάλ και την επιτυχία των παραστάσεων «Η δική μου ομπρέλα» και «Θαυμαστός καινούριος κόσμος», συνεχίζει τις παραστάσεις αποκλειστικά για βρεφική-νηπιακή ηλικία πιστεύοντας πως δεν είναι ποτέ νωρίς για να γίνεις θεατής και παρουσιάζει για 4η χρονιά την παράσταση «Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, στο Studio Μαυρομιχάλη.
 H Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας - Πηνελόπη Μωραΐτου
17.10.2016 09:53
Από τις Εκδόσεις Πορφύρα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, H Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας της Πηνελόπης Μωραΐτου σε εικονογράφηση Πέγκυς Φούρκα.
Ο Τρελαντώνης - Πηνελόπη Δέλτα
04.07.2016 11:53
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα σε διασκευή Μαρίας Δασκαλάκη και σε εικονογράφηση Θάνου Τσίλη & Ειρήνης Ζελέσκου.
Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα
13.05.2016 11:34
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου και σε διασκευή Τζέμη Τασάκου.