Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Γιορτάζουμε με Χαρταετούς στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Γιορτάζουμε με Χαρταετούς στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Ζωγραφίζουμε και κατασκευάζουμε τους δικούς μας, μοναδικούς χαρταετούς, δημιουργούμε παραμύθια , υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών, συνομιλούμε με την Ινδία, αυτοσχεδιάζουμε, εμπνεόμαστε από τη «Χαρά των πουλιών», συνεργαζόμαστε με το «Atelier Σπύρου Βασιλείου», πετάμε μαζί στον λόφο Φιλοπάππου και γευόμαστε τα Κούλουμα στο σπίτι του γνωστού  Έλληνα ζωγράφου!

 

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

«Χρωματιστοί Χαρταετοί» στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί όλα τα παιδιά, από 0 έως… 100 χρονών, να έρθουν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 για να διασκεδάσουν δημιουργικά! Εικαστικά εργαστήρια, δημιουργίες ιστοριών με αφορμή έργα παιδιών, θεατρική κίνηση σάς περιμένουν από τις 11.00 έως και τις 15.00 στο χώρο του Μουσείου.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11.00, η κάθε δράση διαρκεί 20 λεπτά και θα επαναλαμβάνεται κάθε 30 λεπτά μέχρι τις 15.00.

 

«Ένας χαρταετός … με τέχνη»

Ελάτε να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί το αετόχαρτο για να φτιάξουμε τους χαρταετούς του Μουσείου και σας προσκαλούμε να τους  «πετάξουμε» παρέα την Καθαρά Δευτέρα 23/02.

 

«Τα δικαιώματά μου πετάνε πάνω από την πόλη με ένα χαρταετό»

Θέλουμε όλοι να μάθουν τα δικαιώματά μας! Μέσα από θεατρικές δράσεις, αυτοσχεδιασμούς και κίνηση δημιουργούμε το χαρταετό των δικαιωμάτων μας.

 

«Ένας χαρταετός πετά πάνω από δύο μουσεία»

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης συνεργάζεται με το «Atelier Σπύρου Βασιλείου», φιλοξενεί το έργο «Η χώρα των πουλιών» (1960), με θέμα χαρταετούς, ιπτάμενα αλλά και καθημερινά αντικείμενα που πετάνε! Εμπνεόμαστε και  ζωγραφίζουμε το δικό μας έργο.

 

«Ένας χαρταετός ενώνει δύο χώρες»

Ένα έργο παιδιού από την Ελλάδα και ένα έργο παιδιού από την Ινδία γίνονται αφορμή για να «γράψουμε μια ιστορία-χαρταετών». Τα έργα της έκθεσης «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος» συνομιλούν, ταξιδεύουν και ζωντανεύουν κάθε φορά μια διαφορετική ιστορία.

 

Μπορείτε να συμμετέχετε όλοι!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και… πολλή πολλή φαντασία!

 

Είσοδος 2 € το άτομο. 

Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι οι γονείς παραμένουν στο χώρο μαζί με τα παιδιά τους, έχουν την επίβλεψη και φυσικά μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και να ζωγραφίσουν μαζί τους.

 

 

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

«Κατασκευάζοντας χαρταετούς»

Ομάδα των ΚΑΠΗ Υμηττού, Δάφνης επισκέπτεται το Μουσείο 10.00-12.00 και κατασκευάζει παραδοσιακά και με τις κατάλληλες γνώσεις 3-4 χαρταετούς με βοηθούς τα παιδιά των 8μηνων εργαστηρίων που έρχονται κάθε Σάββατο στο Μουσείο.

 

 

Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

«Πετώντας τους δικούς μας χαρταετούς»

Ελάτε στις 11:00 στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου) για να «πετάξουμε» παρέα έως τις 13.00 τους χαρταετούς στο γειτονικό λόφο του Φιλοπάππου!

 

«Κούλουμα στο Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου»

Κατηφορίζουμε για να γευτούμε τα κούλουμα στο σπίτι του Σπύρου Βασιλείου, όπου παρουσιάζονται έργα του γνωστού  Έλληνα ζωγράφου σχετικά με τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα μαζί με έργα παιδικής Τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης! (11 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου)

Ο Σπύρος Βασιλείου είχε καθιερώσει από το 1958 που εγκαταστάθηκε στο σπίτι της οδού Γουέμπστερ 5α, όπου πλέον στεγάζεται το Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου», ένα ετήσιο κάλεσμα την Καθαρά Δευτέρα. Τα Κούλουμα του Βασιλείου εξελίχθηκαν σε μία από τις αντιπροσωπευτικότερες γιορτές της πρωτεύουσας. Την παράδοση αυτή διατήρησε και συνεχίζει το Μουσείο, που θα είναι ανοιχτό από τις 12:00 έως τις 16:00 και θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής και κεφιού!

 

Είσοδος δωρεάν

 

 

Το «Atelier Σπύρου Βασιλείου» στεγάζεται στο σπίτι και ατελιέ του γνωστού Γαλαξιδιώτη ζωγράφου, μίας από τις πλέον πληθωρικές και εμβληματικές μορφές της νεότερης ελληνικής τέχνης, και λειτουργεί ως Μουσείο από το 2004, με στόχο την προβολή και ανάδειξη του έργου του αλλά και τη διατήρηση του αρχείου του. Στα 10 χρόνια λειτουργίας του έχουν υλοποιηθεί πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, διαλέξεις, εκθέσεις, μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις. Στο κατώφλι της δεύτερης δεκαετίας λειτουργίας, η διοίκηση περνάει από τις κόρες του ζωγράφου Δροσούλα και Ντήμη στις εγγονές του Λούση και Αντώνια.

 

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών παρουσιάζοντας εκθέσεις  για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας. 

 

Το Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου» και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι μέλη του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009. Σήμερα το Δίκτυο απαριθμεί 30 μέλη.

Σχετικές ειδήσεις
Φανταστικές Κυκλάδες. Φτιάξε το Νησί σου!: Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
09.12.2016 16:27
Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Φανταστικές Κυκλάδες», οργανώνει από τις 14 Δεκεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου, περιλαμβάνει τα χιλιάδες παιδικά έργα που προέκυψαν από τον φετινό, τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
29.11.2016 14:22
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, με δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν δράσεις!
Μαθαίνοντας μέσω της Τέχνης στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
16.09.2016 13:34
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης παρουσιάζει το πρόγραμμα των δράσεων του τη περίοδο 2016-2017, που περιλαμβάνει εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 2,5-14 ετών!
Οικογενειακώς με Τέχνη στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
08.09.2016 15:33
Παρασκευή απόγευμα ή Κυριακή πρωί; Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης μας προσαλεί οικογενειακώς στα εκπαιδευτικά του προγράμματα για την Τέχνη!
Καλοκαιρινό Camp στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
23.05.2016 14:50
Για 3η συνεχή χρονιά το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με τη δημιουργική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη, της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και των καταστημάτων Κάισσα, διοργανώνει καλοκαιρινό καμπ για παιδιά 5-10 ετών στο χώρο του, στο νεοκλασικό κτήριο όπου στεγάζεται το Μουσείο.