Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο, σε διπλή εκδοχή στο Θέατρο Τ

Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο, σε διπλή εκδοχή στο Θέατρο Τ

Οι ParaMana Puppet Theatre επιστρέφουν στο Θέατρο Τ, με το «Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο», την παράσταση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους στις τρεις παραστάσεις που έδωσε το Δεκέμβριο.

 

Αυτή τη φορά οι ParaMana θα παρουσιάσουν μια διπλή εκδοχή της παράστασής τους, μία για ενήλικες, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 9 μ.μ. και μία ειδικά διασκευασμένη για παιδιά από 4 έως 12 χρονών, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 12 & 5 μ.μ.

 

«To κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο», βασίζεται στο γιαπωνέζικο παραμύθι   «Tsuki no Waguma - The Crescent Moon Bear», και είναι ένα παραμύθι που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία. Ένα μικρό κορίτσι, θα ξεκινήσει ένα δύσκολο, επικίνδυνο και  περιπετειώδες και ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα της, ο οποίος μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο έχει χάσει πια κάθε διάθεση για ζωή.

 

Η παράσταση των ParaMana στηρίζεται στηρίζεται στην τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς και σε προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα και από την άποψη της τεχνικής και του εξοπλισμού είναι μοναδική στο είδος της.

 

Στο τέλος κάθε παράστασης, ενήλικες και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παρασκήνια του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και να μυηθούν τα μυστικά των ParaMana, στις τεχνικές και τις κατασκευές τους.

 

Οι ParaMana Puppet Theatre

 

Οι ParaMana ιδρύθηκαν το 2006 με σκοπό να παντρέψουν το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με νέες και καινοτόμες τεχνικές. Από το 2007 συνεργάζονται με το εργαστήριο θεατρικών κατασκευών Pupp-art, όπου μαζί διοργανώνουν εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες και παιδιά, αλλά και αναλαμβάνουν την κατασκευή θεατρικής κούκλας, μάσκας, σκηνικών και αντικειμένων για άλλους θιάσους.

 

Οι ParaMana Puppet Theatre δημιουργούν παραστάσεις για ενήλικες αλλά και για παιδικό κοινό, στο δρόμο και στο θέατρο και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: «Femme Squelette», «‘02-02’», «Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο», «Θησέας». Κάθε μία απο αυτές τις παραστάσεις χαρακτηρίζεται απο την διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία των τεχνικών της: Bunraku- Human Size Puppets, Τρισδιάστατο Θέατρο σκιών. ΄Εχουν εμφανιστεί σε διάφορα Θέατρα και χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Φεστιβάλ κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς και στο Φεστιβάλ Imagini dell’interno στο Pinerolo της Ιταλίας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στο Θέατρο Παπάγου, στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Πάτρας κα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης

Μετάφραση: Eliane Pauwels

Καλλιτεχνική επιμέλεια & διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη

Εμψύχωση φιγούρας- Ζωντανή αφήγηση: Αναστασία Παράβα

Σύνθεση-Εκτέλεση μουσικής- Σχεδιασμός ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης

Κατασκευές-Φιγούρες, σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης

Σχεδιασμός- Κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης

Φωτισμοί: Γεώργιος Καρακάντζας, Anima Theatre

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας

Σχεδιασμός έντυπου υλικού & βίντεο: Κώστας Στεργίου

Σχετικές ειδήσεις
Το κορίτσι του λύκου, από τους Terre de Semis στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
28.12.2016 11:44
Η Ομάδα Terre de Semis παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Το κόριτσι του λύκου, μία παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κριστιάν Μπομπέν “La folle allure”.
Το κορίτσι του λύκου, από την ομάδα Terre de Semis στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
24.11.2016 17:24
Από τις 16 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Ειρήνη Φαναριώτη και η ομάδα Terre de Semis μας συστήνουν Το κορίτσι του λύκου, τη Λουσί, που ξεπηδά μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος του Κριστιάν Μπομπέν, «La folle allure». Τόσο το συγκεκριμένο κείμενο όσο και ο ίδιος ο συγγραφέας με την παράσταση αυτή πραγματοποιούν την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.
Το να είσαι κορίτσι - Hayley Long
15.11.2016 10:59
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το να είσαι κορίτσι, της συγγραφέα Hayley Long σε εικονογράφηση Gemma Correll και σε μετάφραση Χριστίνας Μανιά.
Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι από το Θέατρο του 'Αλλοτε ξανά στο Μπενσουσάν Χαν
07.09.2016 12:32
Μετά από τις περσινές sold out παραστάσεις, ''Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι'' από το Θέατρο του 'Αλλοτε ανοίγει ξανά το Μπενσουσάν Χαν για 4 μόνο επισκέψεις – παραστάσεις στις 22, 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι από το Θέατρο του 'Αλλοτε στο Μπενσουσάν Χαν
01.06.2016 15:12
Η παράσταση Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι, ένας σκοτεινός ερωτικός μονόλογος από το Θέατρο του 'Αλλοτε, θα παρουσιαστεί στο Μπενσουσάν Χαν στις 13, 14 και 15 Ιουνίου 2016.