Οι αίθουσες τέχνης έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου και  fizz, εγκαινιάζουν  την ατομική έκθεση του εικαστικού Μιχάλη Μανουσάκη που αφορά μία σειρά έργων ζωγραφικής πάνω σε ξύλο και δύο γλυπτά.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης σκαλίζει το ξύλο, το σκάβει μέχρι να αναδυθεί η ουσία του εικαστικού του λόγου, που δεν είναι άλλος από την αλήθεια που κρύβει ο ίδιος ο άνθρωπος όπως και η σάρκα του ίδιου του ξύλου.

Οι πάγκοι του χασάπη χάνουν τη βαρύτητα τους και τα κορμιά των ανθρώπων έρχονται σε πλήρη νοητική ταύτιση. Ο πόνος είναι ο οδηγός του ταξιδιού και η λύτρωση ο στόχος.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης γεννήθηκε το 1953 στα Χανιά Κρήτης. Από το 1979 έως το 1984 σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο Δ. Κοκκινίδη, ενώ το 2004 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής της Α.Σ.Κ.Τ.

Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2007 πήρε μέρος στην έκθεση Κλασικές μνήμες στη σύγχρονη ελληνική τέχνη (Capital Museum of China- Πεκίνο), ενώ το 2008 στην έκθεση Αρχαιότητα και Μοντερνισμός (Kunsthistor isches Museum- Βιέννη). Έργα του ανήκουν σε  δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Zει και εργάζεται στην Αθήνα.