Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το ξύλο παίρνει πνοή...

Το ξύλο παίρνει πνοή...
Οι αίθουσες τέχνης έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου και  fizz, εγκαινιάζουν  την ατομική έκθεση του εικαστικού Μιχάλη Μανουσάκη που αφορά μία σειρά έργων ζωγραφικής πάνω σε ξύλο και δύο γλυπτά .

Ο Μιχάλης Μανουσάκης σκαλίζει το ξύλο, το σκάβει μέχρι να αναδυθεί η ουσία του εικαστικού του λόγου, που δεν είναι άλλος από την αλήθεια που κρύβει ο ίδιος ο άνθρωπος όπως και η σάρκα του ίδιου του ξύλου.

Οι πάγκοι του χασάπη χάνουν τη βαρύτητα τους και τα κορμιά των ανθρώπων έρχονται σε πλήρη νοητική ταύτιση. Ο πόνος είναι ο οδηγός του ταξιδιού και η λύτρωση ο στόχος.

Ο Μιχάλης Μανουσάκης γεννήθηκε το 1953 στα Χανιά Κρήτης. Από το 1979 έως το 1984 σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο Δ. Κοκκινίδη, ενώ το 2004 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής της Α.Σ.Κ.Τ.

Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2007 πήρε μέρος στην έκθεση Κλασικές μνήμες στη σύγχρονη ελληνική τέχνη (Capital Museum of China- Πεκίνο), ενώ το 2008 στην έκθεση Αρχαιότητα και Μοντερνισμός (Kunsthistor isches Museum- Βιέννη). Έργα του ανήκουν σε  δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Zει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Repatriation (Μέρος A'), έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
24.01.2017 17:26
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου με τίτλο “Repatriation‘’. Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016.
Homo Faber, έκθεση της Μάριον Ιγγλέση στην έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου
28.12.2016 13:41
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιάννα γραμματοπούλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση της Μάριον Ιγγλέση με τίτλο “Homo Faber”.
Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης: έκθεση του Κυριάκου Ρόκου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
18.11.2016 16:33
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου την ατομική έκθεση γλυπτικής του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο: “Εξαιρετικό Παρθένο Πικρό Χαμόγελο - ψυχρής έκθλιψης.‘’
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.
Τοπίο: Η κυριαρχία του προσωρινού;: έκθεση του Θανάση Μακρή στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
25.02.2016 16:40
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή.