Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου οι εκρηκτικοί Mechanimal συναντούν τους Σκωτσέζους Νumbers Are Futile, ένα νέο ηλεκτρονικό ντουέτο με πολύ ιδιαίτερο ήχο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Aν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Mechanimal με μια, μόνο, αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το drone ‘n’ roll, μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στη μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial συνθετικών ήχων και krautrock ρυθμολογίας, το οποίο διαπερνά ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις δέκα μουσικές ιστορίες του πρώτου τους άλμπουμ.

Γεννημένοι μέσα στο φορτισμένο κλίμα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας το 2011, οι Mechanimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records) και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα πιο εκλεκτικά labels σε Ελλάδα και εξωτερικό. H συνάντησή του με το φωτογράφο Freddie F. και η πρώτη τους ηχογράφηση με τίτλο Low Land ήταν ο καταλύτης που γέννησε την ιδέα και πυροδότησε τον ήχο ενός νέου σχήματος. Η σύνθεση ολοκληρώθηκε με τον κιθαρίστα Τάσο Νικογιάννη και την video-artist Αγγελική Βρεττού. To 2013 η μπάντα βρίσκει το νέο της κιθαρίστα στο πρόσωπο του Κώστα Ματιάτου. Οι Mechanimal κυκλοφόρησαν πρόσφατα το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο Secret Science.

http://mechanimal.gr

Οι Numbers are Futile είναι ένα νέο ηλεκτρονικό ντουέτο από το Εδιμβούργο. Live drums, synths, samplers και φωνητικά συνθέτουν ένα πρωτότυπο μουσικό κράμα που συνδυάζει tribal ρυθμούς, psych pop και ηλεκτρονικά στοιχεία. Ακολουθώντας DIY λογική, ηχογράφησαν, έκαναν την μίξη και την παραγωγή  και κυκλοφόρησαν μόνοι τους το πρώτο τους EP πριν ενάμιση χρόνο. Από τότε έχουν κάνει πολλά live σε όλη τη Σκωτία και στο Λονδίνο ανοίγοντας για συγκροτήματα όπως οι Young Fathers, LAW και Fair Ohs.

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφορεί σύντομα από τη Song, By Toad, ανεξάρτητη εταιρεία απο τη Σκωτία.

http://numbersarefutile.com