Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Επιφανείς δημοσιογράφοι σε συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ στην ΕΣΗΕΑ

Επιφανείς δημοσιογράφοι σε συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ στην ΕΣΗΕΑ

Η παρουσίαση της συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, αφιερωμένων σε επιφανείς δημοσιογράφους, που έχουν φύγει από τη ζωή, θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, ώρα 12.30 μεσημέρι, στην αίθουσα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ, για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

 

Ειδικότερα η εν λόγω σειρά περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους: Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ, Βλάση Γαβριηλίδη, Δημήτρη Ψαθά, Παύλο Παλαιολόγο,  Μάριο Πλωρίτη, Αιμίλιο Χουρμούζιο, Μαρία Ρεζάν και Νίκο Καραντηνό.

 

Τις σειρές των συλλεκτικών γραμματοσήμων θα παραλάβουν συγγενείς των τιμώμενων, στο έργο και την προσωπικότητα των οποίων θα αναφερθούν συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι.

 

Στη συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων τιμώνται:

 

Α. Οι πρωτοπόροι της ελληνικής δημοσιογραφίας Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ (1798-1826) και Βλάσης Γαβριηλίδης (1848-1920).

 

Για την προσωπικότητα του Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ θα μιλήσει ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιστορικού Μουσείου «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Ι. Π. Μεσολογγίου Νίκος Κορδόσης και θα παραλάβει το γραμματόσημο ο Πρέσβης της Ελβετίας  Λορέντζο Αμπερ.

 

Για την προσωπικότητα του Βλάση Γαβριηλίδη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος  Γιώργος Λεονταρίτης και θα παραλάβει το γραμματόσημο εκ μέρους του Συνδέσμου Ρωμαϊικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων ΣΥΡΚΙ ο δημοσιογράφος  Νίκος Μαγγίνας.

 

Β. Οι χρονογράφοι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ψαθάς (1907-1979) και Παύλος Παλαιολόγος (1895-1984).

 

Για την προσωπικότητα του Δημήτρη Ψαθά θα μιλήσει ο δημοσιογράφος  Λευτέρης Παπαδόπουλος και θα παραλάβει το γραμματόσημο η κόρη του απεικονιζόμενου Μαρία Ψαθά.

Για την προσωπικότητα του Παύλου Παλαιολόγου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος πρώην βουλευτής και υπουργός Γιώργος Ρωμαίος και το γραμματόσημο θα παραλάβει η εγγονή του απεικονιζόμενου Μαρία Παλαιολόγου.

 

Γ. Οι επιφυλλιδογράφοι δημοσιογράφοι  Μάριος Πλωρίτης (1919-2006)  και Αιμίλιος Χουρμούζιος (1904-1973).

 

Για την προσωπικότητα του Μάριου Πλωρίτη θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και το γραμματόσημο θα παραλάβει η σύζυγος του απεικονιζόμενου Κάτια Δανδουλάκη.

 

Για την προσωπικότητα του Αιμίλιου Χουρμούζιου θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαπαναγιώτου και θα παραλάβει το γραμματόσημο εκ μέρους της δημοσιογραφικής οικογένειας της «Καθημερινής» ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας

 

Δ. Οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι Μαρία Ρεζάν (1921-2004) και Νίκος Καραντηνός (1920- 2008).

 

Για την προσωπικότητα της Μαρίας Ρεζάν θα μιλήσει η δημοσιογράφος και συνδικαλίστρια μέλος του Δ.Σ. και πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας της Ένωσης Νανά Νταουντάκη. Το γραμματόσημο θα παραλάβει ο γιός της απεικονιζόμενης Μίλτος Ιωσήφ.

 

Για την προσωπικότητα του Νίκου Καραντηνού θα μιλήσει η δημοσιογράφος Αριστούλα Ελληνούδη-Περλέγκα και το γραμματόσημο θα παραλάβει ο γιός του απεικονιζόμενου Χάρης Καραντηνός.

 

Επίσης η συλλεκτική σειρά περιλαμβάνει γραμματόσημο με το έμβλημα της ΕΣΗΕΑ και τη ρήση του Ι. Ι. Μάγερ «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης», στο οποίο θα αναφερθεί ο π. Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Κιάος.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στη Στέγη
30.12.2016 15:08
Στα 27 του έγινε Επίκουρος Καθηγητής στο ΜΙΤ, στα 30 του απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας και τώρα έρχεται στη Στέγη για να μας μιλήσει για την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη.
«Κορυφές»: Γνωρίστε την πολυσχιδή προσωπικότητα του Θεοδόσιου Π. Τάσιου
24.08.2016 10:25
Τι γνωρίζετε για την πολύπλευρη προσωπικότητα του Θεοδόσιου Π. Τάσιου; Μάθετε περισσότερα για τη ζωή, το έργο και την επιτυχημένη πορεία του ακαδημαϊκού και συγγραφέα στην εκπομπή του OTE HISTORY, «Κορυφές».
Ο Νάνος Βαλαωρίτης μιλά για τη ζωή και το έργο του στις «Κορυφές»
21.07.2016 15:21
Η νέα εκπομπή του OTE HISTORY, «Κορυφές» επιστρέφει την Τρίτη 26 Ιουλίου και φιλοξενεί μία ακόμη διακεκριμένη προσωπικότητα, τον Νάνο Βαλαωρίτη. Ο οικοδεσπότης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τον υποδέχεται στην πρωτότυπη τηλεοπτική παραγωγή του ΟΤΕ ΤV και συνομιλεί μαζί του για τη ζωή και το έργο του.
Τα ΕΛΤΑ τιμούν τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου
21.03.2016 15:35
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, πέθανε στο Παρίσι στις 18 Μαρτίου του 1936. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τιμούν την επέτειο της συμπλήρωσης 80 χρόνων από τον θάνατό του και κυκλοφορούν, στις 18 Μαρτίου 2016, συλλεκτικά Φύλλα Γραμματοσήμου με τη μορφή του Ελευθερίου Βενιζέλου πλάι στην ελληνική σημαία.
Ανοιχτό κάλεσμα για το SPBH Workshop στην Atopos cvc
18.03.2016 16:50
Στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos BlahBlahBlah, ο οργανισμός Atopos cvc συνεργάζεται με τον Bruno Ceschel και το Self Publish Be Happy του Λονδίνου. Μετά την Tate Modern, το ICA, τη Serpentine και το Aperture Foundation ο ιδρυτής του SPBH θα βρεθεί στην Αθήνα και στην Atopos cvc στις 8 Απριλίου για να μιλήσει για την έρευνά του γύρω από τις ανεξάρτητες εκδόσεις και για να παρουσιάσει το project SPBH TV αλλά και το νέο του βιβλίο, ένα μοναδικό εγχειρίδιο-μανιφέστο γύρω από τα DIY photobooks και τις καλλιτεχνικές εκδόσεις.