Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Πολωνικό κοντσέρτο από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Πολωνικό κοντσέρτο από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Σε μια Πολωνική βραδιά προσκαλεί το κοινό της η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τους «πιονέρους» συνθέτες της νεορομαντικής καλλιτεχνικής κίνησης «Νέα Πολωνία» Κάρλοβιτς, Σιμανόφσκι και Λουτοσλάφσκι, υπό τη μουσική διεύθυνση του Πολωνού μαέστρου Ντάριους Μικούλσκι και τη σύμπραξη του ταλαντούχου σολίστ στο βιολί Δημήτρη Καρακαντά.


Στη συναυλία που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας θα παρουσιαστούν τα έργα Bianca da Molena, έργο 6 του ευφυούς Μίτσισλαβ Καρλόβιτς, το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 2, έργο 61 που «αγκαλιάζει» τις ποικίλες μουσικές επιρροές του κοσμοπολίτη Κάρολ Σιμανφόσκι και το απαιτητικό Κοντσέρτο για ορχήστρα του Βίτολντ Λουτοσλάφσκι.

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Ο Πέτρος και ο Λύκος, του Προκόφιεφ από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
21.11.2016 11:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει μία σειρά παραστάσεων για σχολεία, με το παραμύθι του Προκόφιεφ “Ο Πέτρος και ο Λύκος”, από 24 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’.
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».