Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Πολωνικό κοντσέρτο από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Πολωνικό κοντσέρτο από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Σε μια Πολωνική βραδιά προσκαλεί το κοινό της η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τους «πιονέρους» συνθέτες της νεορομαντικής καλλιτεχνικής κίνησης «Νέα Πολωνία» Κάρλοβιτς, Σιμανόφσκι και Λουτοσλάφσκι, υπό τη μουσική διεύθυνση του Πολωνού μαέστρου Ντάριους Μικούλσκι και τη σύμπραξη του ταλαντούχου σολίστ στο βιολί Δημήτρη Καρακαντά.


Στη συναυλία που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας θα παρουσιαστούν τα έργα Bianca da Molena, έργο 6 του ευφυούς Μίτσισλαβ Καρλόβιτς, το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 2, έργο 61 που «αγκαλιάζει» τις ποικίλες μουσικές επιρροές του κοσμοπολίτη Κάρολ Σιμανφόσκι και το απαιτητικό Κοντσέρτο για ορχήστρα του Βίτολντ Λουτοσλάφσκι.

Σχετικές ειδήσεις
Gala Maria Callas από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.09.2016 17:10
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά την 58η καλλιτεχνική της περίοδο με ένα αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα με τα εξαίρετα φωνητικά και ερμηνευτικά προσόντα, που έφερε το λυρικό τραγούδι κοντά στις πλατιές μάζες και όρισε καθοριστικά την μετέπειτα εξέλιξή του.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Γκούσταβ Μάλερ: Πέμπτη Συμφωνία, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
07.03.2016 12:18
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 την εμβληματική Πέμπτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κ.Ο.Α. Στέφανου Τσιαλή.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο… Μετρό!
25.02.2016 10:28
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.