Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Electra: Ανοιχτή συζήτηση με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Electra: Ανοιχτή συζήτηση με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Με αφορμή τη νέα του ταινία Electra και με την πεποίθηση ότι η τέχνη είναι τόπος συνάντησης και δημιουργίας νέων ιδεών, ο σκηνοθέτης Πέτρος Σεβαστίκογλου προσκαλεί το κοινό σε ανοιχτή συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας και άλλους καλεσμένους καλλιτέχνες .


Στόχος του διαλόγου είναι μια διαφορετική προσέγγιση θεμάτων, όπως η υποκριτική τέχνη, η κινηματογραφική γραφή, ο μουσικός σχεδιασμός και η διανομή των ελληνικών ταινιών.


Ο κύκλος των συζητήσεων κλείνει τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, με τον μοντέρ της ταινίας Χρήστο Γιαννακόπουλο, για ένα διάλογο με τον σκηνοθέτη και τους θεατές γύρω από την «περιπέτεια» του μοντάζ της Electra που διήρκεσε ένα χρόνο.


Τις υπόλοιπες ημέρες των προβολών και έως τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, που είναι η τελευταία προβολή της Electra στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου θα είναι παρών για ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην ειδικότητα του μοντάζ. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το μοντάζ ντοκιμαντέρ , ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, εταιρικών βίντεο και θεατρικών trailer. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Ανδρέα Μαριανό, Μπουγιάρ Αλιμάνι, Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, Στέλλα Θεοδωράκη, Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Θάνο Αναστόπουλο, Γρηγόρη Οικονομίδη κ.α. Με τον Πέτρο Σεβαστίκογλου συνεργάζεται για δεύτερη φορά μετά το Attractive Illusion, παραγωγής 2012.   

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγελάδα του Dariush Mehrjui στο Σχολείο του Σινεμά
12.01.2017 14:37
Το Σχολείο του Σινεμά μας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας του Νταριούς Μεχρζουί, Η Αγελάδα, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση.
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
20.09.2016 16:58
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει την τιμή να συμμετέχει μαζί με 32 συνεργαζόμενους φορείς σε Αθήνα και Πειραιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Μαγική βραδιά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με «Chinatown»
14.07.2016 13:48
Μεγάλη επιτυχία είχε η ανοιχτή προβολή της ταινίας Chinatown του Ρομάν Πολάνσκι που διοργάνωσε χθες, Τρίτη 12 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Ο Κώστας Γαβράς στο κατάμεστο θέατρο της ΕΜΣ
07.03.2016 10:38
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου η ανοιχτή συζήτηση του Κώστα Γαβρά με το κοινό, που διοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Cine Magyar - 15 κορυφαίες δημιουργίες του νεότερου ουγγρικού σινεμά στην Ταινιοθήκη
25.02.2016 14:22
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Carousel Films, με την υποστήριξη της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Βουδαπέστης, παρουσιάζουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα Cine Magyar, στην αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.