Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Electra: Ανοιχτή συζήτηση με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Electra: Ανοιχτή συζήτηση με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Με αφορμή τη νέα του ταινία Electra και με την πεποίθηση ότι η τέχνη είναι τόπος συνάντησης και δημιουργίας νέων ιδεών, ο σκηνοθέτης Πέτρος Σεβαστίκογλου προσκαλεί το κοινό σε ανοιχτή συζήτηση με τους δημιουργούς της ταινίας και άλλους καλεσμένους καλλιτέχνες .


Στόχος του διαλόγου είναι μια διαφορετική προσέγγιση θεμάτων, όπως η υποκριτική τέχνη, η κινηματογραφική γραφή, ο μουσικός σχεδιασμός και η διανομή των ελληνικών ταινιών.


Ο κύκλος των συζητήσεων κλείνει τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, με τον μοντέρ της ταινίας Χρήστο Γιαννακόπουλο, για ένα διάλογο με τον σκηνοθέτη και τους θεατές γύρω από την «περιπέτεια» του μοντάζ της Electra που διήρκεσε ένα χρόνο.


Τις υπόλοιπες ημέρες των προβολών και έως τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, που είναι η τελευταία προβολή της Electra στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου θα είναι παρών για ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην ειδικότητα του μοντάζ. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το μοντάζ ντοκιμαντέρ , ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, εταιρικών βίντεο και θεατρικών trailer. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Ανδρέα Μαριανό, Μπουγιάρ Αλιμάνι, Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, Στέλλα Θεοδωράκη, Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Θάνο Αναστόπουλο, Γρηγόρη Οικονομίδη κ.α. Με τον Πέτρο Σεβαστίκογλου συνεργάζεται για δεύτερη φορά μετά το Attractive Illusion, παραγωγής 2012.   

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κώστας Γαβράς στο κατάμεστο θέατρο της ΕΜΣ
07.03.2016 10:38
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου η ανοιχτή συζήτηση του Κώστα Γαβρά με το κοινό, που διοργανώθηκε από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Cine Magyar - 15 κορυφαίες δημιουργίες του νεότερου ουγγρικού σινεμά στην Ταινιοθήκη
25.02.2016 14:22
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Carousel Films, με την υποστήριξη της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Βουδαπέστης, παρουσιάζουν το κινηματογραφικό αφιέρωμα Cine Magyar, στην αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016.
5η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
18.02.2016 12:41
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, οι Πρεσβείες των Αφρικανικών χωρών και τα Επίτιμα Προξενεία που είναι διαπιστευμένα στην Ελληνική Δημοκρατία, διοργανώνουν την 5η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2016.
Πετυχημένο ξεκίνημα για τη
19.01.2016 15:41
Με μεγάλη επιτυχία και γεμάτη αίθουσα, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος εγκαινίασε το θεσμό της «μικρής λέσχης» με το αφιέρωμα «Ταινιοθήκη της Ελλάδος: μια ιστορία σε εικόνες», που παρουσιάστηκε στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Cinéma du réel.
«Ψ» της Καλλιόπης Λεγάκη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
04.12.2015 17:06
Το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη με τίτλο «Ψ» (Psy) θα προβάλλεται από τις 10 Δεκεμβρίου 2015 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.