Μετά από άμαξες, τραίνα, πλοία, αερόστατα, γόνδολες τώρα το ταξίδι του Φιλέα Φόγκ και του πιστού του υπηρέτη Πασπαρτού στο κόσμο, γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό. Το δεύτερο και τελευταίο μέρος τις κλασικής ιστορίας του Ιουλίου ΒερνΟ γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” παρουσιάζεται από τις 18 Ιανουαρίου από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο.

Όσοι είδατε το πρώτο μέρος της ιστορίας, θα μαγευτείτε από την συνέχεια της περιπέτειας. Aλλά, κι όσοι … ξεκινήσετε από την Βομβάη, θα ζήσετε ένα ταξίδι που θα σας συναρπάσει από την πρώτη στιγμή.

O εκκεντρικός και μυστηριώδης Άγγλος Φιλέας Φογκ έχει υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Γι’ αυτήν του την πεποίθηση βάζει ένα στοίχημα τιμής. Το ταξίδι του στον κόσμο είναι γεμάτο περιπέτειες. Έχει, όμως, πάντα συντροφιά τον πιστό του υπηρέτη Πασπαρτού.

Οι καινούργιοι τους προορισμοί; Βομβάη, Καλκούτα, Χονγκ Κογκ, Γιοκοχάμα, Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Λίβερπουλ, και τέλος ξανά πίσω στο Λονδίνο. Για να τα καταφέρουν όμως τώρα να κερδίσουν το στοίχημα τους, θα πρέπει να περάσουν από σκοτεινά δάση, να γίνουν φίλοι με έναν ελέφαντα, να κρυφοκοιτάξουν μια μυσταγωγική λιτανεία, να διοργανώσουν μια επικίνδυνη διάσωση, να παλέψουν με  αδίστακτους γκάνγκστερς, να μάθουν να είναι πολυμήχανοι, να εμπιστεύονται, να μάθουν να ερωτεύονται…

Έχουν ακόμα πολλά να ζήσουν. Και το σημαντικότερο είναι να ζεις την κάθε στιγμή!

Πρόκειται για τη συνέχεια της θεατρικής διασκευής του πιο γνωστού και δημοφιλέστερου  έργου του Ιουλίου Βερν, από τον Στέλιο Χατζηαδαμίδη, που σκηνοθετεί η Τατιάνα  Μύρκου. Μια περιπέτεια ενάντια στο χρόνο μέσα από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς με στόχο τη γνώση και την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, μια παράσταση γεμάτη από πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις που κρύβει το ταξίδι του Φιλέα Φογκ.

Σύλληψη ιδέας-Θεατρική διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Μύρκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Χορογραφία: Ιωάννα Μήτσικα
Μουσική: Φώτης Σιώτας, Sancho OO3
Δραματουργική επεξεργασία: Χάρης Πεχλιβανίδης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Στίχοι: Μάρα Τσικάρα
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας
Video Art: Γιάννης Πειραλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέλλα Μακροδημήτρη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ανθούλα Μπουρνά
Βοηθός φωτιστή: Μαρίνα Κόντα
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Μαριάννα Αβραμάκη, Μαίρη Ανδρέου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βασίλης Λιάκος, Πέλλα Μακροδημήτρη, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Άγγελος Νεράντζης, Τίμος Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρέστας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος, Χρύσα Τουμανίδου, Μάρα Τσικάρα, Αγγελική Χατζή.


Ανακοίνωση

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει ότι δε θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στις σκηνές του ΚΘΒΕ, λόγω στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 5 Απριλίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.