Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αϋπνία: Ομαδική έκθεση στο metamatic:taf

Αϋπνία: Ομαδική έκθεση στο metamatic:taf

To metamatic:taf με χαρά φιλοξενεί την ομαδική έκθεση Αϋπνία που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 στις 20:30.

 

Μόλις που έπαιζε με τις λέξεις σαν μίλησε για «μετάλλαξη». «Πού άρχιζε και τελείωνε το όριο της;» Για κάθε στοιχείο της ύλης και της σκέψης του παραμιλούσε πως την αναγνώριζε. Αν όμως προσπαθούσε να μετρήσει την εξέλιξη όπως έκανε και με τον χρόνο, πιθανώς να αμφισβητούσε τέλος την έννοια του μέτρου. «Υπολογίζεται άραγε η πορεία πέραν από εκείνες τις μεμονωμένες στιγμές όπου εγώ ευτυχώ;», συνέχιζε εμμένοντας στο λάθος του. Αν το έβλεπε ως λάθος θα το άλλαζε, αντί να μεταλλάσσεται ο ίδιος. «Ένα πλάσμα που αγρυπνά από τα όσα φτιάχτηκε, γνωρίζει μόνο πως δεν μπορεί πια να κοιμηθεί ήσυχο! Αλλά μπορεί άραγε να ζήσει άγρυπνο;». Αν παραδεχτεί πως έπρεπε να αποκοιμηθεί εκείνος που του διαταράξανε τη γαλήνη, μόλις που θα έπαιζε πάντα με τις λέξεις, αφού από τη μια θα κρινόταν φταίχτης και ταυτόχρονα θα δικαιολογούνταν να εμμένει σαν άλλοι τον ξαγρύπνησαν. Από τον «μη ύπνο» του, σαν έπαψε να ονειρεύεται πως κάποιος άλλος θα διάλεγε να ζει αυτό το λάθος του, έζησε συνειδητά ο ίδιος κάτι που για το μέτρο του χρόνου θα έπρεπε να μην ζει πια.

 

Η έκθεση «Αϋπνία» σε επιμέλεια των Αλέξανδρου και Χρήστου Μπουρελιά (boubrothers), είναι μια οργανική σκηνογραφική εγκατάσταση, μια απεικόνιση διαδοχικών σωματικών «εμμονών» της νεκρής ή εκδιωγμένης φύσης που εξ ορισμού δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε κατάσταση αποδεκτής ηρεμίας. Οι συμμετέχοντες δημιουργοί από τον χώρο των εικαστικών και παραστατικών τεχνών εκφράζουν χρησιμοποιώντας ποικίλα δημιουργικά μέσα, τον «μη ύπνο» κατά την διάρκεια του οποίου το «ρεαλιστικό ή μη ρεαλιστικό» χρίζει διαφορετικής προσοχής και ερμηνεύει την εγρήγορση υπερτροφική πλέον, όπως διαταράσσει την όποια γαλήνη υποσχόταν ο ύπνος.

 

Συμμετέχoυν: Ζωή Αρβανίτη, Πολυάννα Βλατή, Μπλερίμ Δαμπιράι, Νάσος Δρακόπουλος, Δημήτρης Ζέρβας, Μαρία Καλλικούνη, Στέλλα Κατσαρού, Ελεάνα Καυκαλά, Κατερίνα Κουτσογιάννη, Νίκος Κυριακόπουλος, Αγγελική Μέλη, Μαρία Μηνά, Χριστόφορος Μίτζας, Αλέξανδρος Μπουρελιάς, Χρήστος Μπουρελιάς, Ηλιάνα Νάτσου, Φαίη Παπανίκου, Αλκυόνη Παπακωνσταντοπούλου, Χάρης Πέτρου, Βαΐα Πιλάφα, Μαρία Προϊστάκη, Αλέξανδρος Τζώρτζης, Ματίνα Ψαρράκη, Νίκη Ψυχογιού, 4frontal

 

Επιμέλεια: Αλέξανδρος & Χρήστος Μπουρελιάς (boubrothers)

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Γραμμή: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ARTZONE 42
11.01.2017 11:51
Η γκαλερί Art Zone 42 φιλοξενεί από τις 12 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου 2017 την ομαδική έκθεση με τον τίτλο Η Κόκκινη Γραμμή σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Εστίες Φύσης: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
06.09.2016 17:13
To metamatic:taf με χαρά ανακοινώνει την έκθεση Εστίες φύσης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.
Μετέωροι χρονότοποι: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 16:37
Το metamatic:taf παρουσιάζει την καλοκαιρινή έκθεση Μετέωροι χρονότοποι, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Αυγούστου 2016.
Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 15:41
To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.