Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

GoAt: performance σκηνικού αυτοσχεδιασμού στο SourLiBooM

GoAt: performance σκηνικού αυτοσχεδιασμού στο SourLiBooM

Από 7 Φεβρουαρίου 2015 και για δυο Σαββατοκύριακα, ο χώρος τέχνης SourLiBooM υποδέχεται τη Μαρία Μαυρίδου και τη Σμαρώ Πλατιώτη για μια performance σκηνικού αυτοσχεδιασμού με τίτλο «GoAt».

 

«The year of the goat_ 2015» στο κινέζικο ωροσκόπιο το 2015 ορίζεται ως η χρονιά της ξύλινης κατσίκας. Η Κατσίκα συμβολίζει την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση και το πεπρωμένο, αλλά και τη μελαγχολία και τη νωθρότητα, την ανασφάλεια και την παρερμηνεία. Στόχος του ανθρώπου είναι να ανακαλύψει τον εαυτό του και τον σκοπό της ύπαρξής του στη γη και να εμπνευστεί, προκειμένου να βρει τον τρόπο ζωής που του ταιριάζει, για να είναι ευτυχής.

 

Με αφορμή αυτό το σκεπτικό, η Μαρία Μαυρίδου και  Σμαρώ Πλατιώτη, γεννημένες και οι δυο το 1979 και ούσες Κατσίκες στο κινέζικο ωροσκόπιο, υποδέχονται το έτος της Ξύλινης Κατσίκας με μία performance ανοιχτού αυτοσχεδιασμού, η οποία έχει στόχο να μελετήσει η σχέση του performer με το σώμα του, τον παρτενέρ του, το χώρο στον οποίο δρα και ειδικά το κοινό. Κάθε performance είναι διαφορετική και ερευνά τη ζωτικότητα των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης μεταξύ ερμηνευτών, κοινού και χώρου/ χρόνου. Εν ολίγοις, την αλήθεια της στιγμής. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι θεατές καλούνται να έχουν ένα αντικείμενο μαζί τους το οποίο μπορούν είτε να το κρατούν καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης είτε να το αφήσουν στη σκηνή είτε να συμμετέχουν στον αυτοσχεδιασμό με αυτό. Η κάθε performance βιντεοσκοπείται με στόχο την έρευνα και την αρχειοθέτηση. 

 

Performers: Μαρία Μαυρίδου, Σμαρώ Πλατιώτη 

Σχετικές ειδήσεις
Hayali - Sans toi, je tombe: performance στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 11:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 την performance Hayali - Sans toi, je tombe (Χωρίς εσένα, πέφτω…) των Mélissa Guex και Emre Yildizlar.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.