Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Φάμπας, Μνήμης Εγκώμιον – Η ζωή και το έργο του: Διάλεξη με τον Θωμά Ταμβάκο στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Δημήτρης Φάμπας, Μνήμης Εγκώμιον – Η ζωή και το έργο του: Διάλεξη με τον Θωμά Ταμβάκο στη Μουσική Βιβλιοθήκη

O Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στη Μουσική Βιβλιοθήκη την διάλεξη του μουσικογράφου – κριτικού ερευνητή  Θωμά Ταμβάκου με θέμα: «Δημήτρης Φάμπας, Μνήμης Εγκώμιον. Η ζωή και το έργο του». Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα για κιθάρα του Δ. Φάμπα. Ερμηνεύουν οι κιθαρίστες:  Γιώργος Μαυροειδής, Κώστας Τσερεγκώφ και Άγγελος Αγκυρανόπουλος.

 

Σύντομο βιογραφικό:

 

Ο Θωμάς Ταμβάκος γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι προïστάμενος ηλεκτρονικός-μηχανικός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εργάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Όσον αφορά στην ενασχόλησή του με τη μουσική , είναι επίσης μουσικογράφος-ερευνητής και δημιουργός-κάτοχος του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου (από το 1980), με υλικό για 3.600 μουσουργούς.

 

Έχει ασχοληθεί με την παραγωγή-επιμέλεια δισκογραφικών εκδόσεων, ενώ είναι βασικός συνεργάτης στο 7-τομο «Λεξικό της Ελληνικής Μουσικής» του Τάκη Καλογερόπουλου και σε μουσικά περιοδικά. Είναι επίτιμο μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών και της Καλλιτεχνικής Εστίας Συνθετών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Μουσουργού Δημήτρη Δραγατάκη και οργανωτής-επιμελητής μουσικών εκδηλώσεων και συναυλιών λόγιας Ελληνικής μουσικής και εκθέσεων με υλικό από το Αρχείο του.

Σχετικές ειδήσεις
Βιωματικές Μουσικές Δράσεις: νέο εργαστήριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη
05.01.2017 17:26
Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τον επιτυχημένο θεσμό της «Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας» στο πλαίσιο της συμβολής της στη δια βίου μάθηση.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Η μουσική στην εκπαιδευτική διαδικασία: διημερίδα στη Μουσική Βιβλιοθήκη
09.05.2016 13:42
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «η Μουσική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία», σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».