Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

London After Midnight live in Athens

London After Midnight live in Athens
Το Gagarin 205 Live Music Space υποδέχεται τους London After Midnight, μια από τις σπουδαιότερες μπάντες της Gothic σκηνής, για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Οι LAM κοντεύουν να συμπληρώσουν 20 χρόνια παρουσίας στο συγκεκριμένο χώρο, έχοντας αποκτήσει φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Σχηματίστηκαν στο Los Angeles το 1989 από τον τραγουδιστή / συνθέτη Sean Brennan και από το ξεκίνημα της καριέρας τους προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον τόσο με τη μουσική τους όσο και με την εμφάνιση τους αλλά και τη θεματολογία των τραγουδιών τους, τα οποία συχνά καταπιάνονται μέχρι και με την πολιτική. Άλλωστε, ο Brennan έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν θέλει να περιορίζονται από κανενός είδους ταμπέλες.

Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις ολοκληρωμένες δουλειές – Selected Scenes from the End of the World (1992), Psycho Magnet (1995), Oddities (1998), Violent Acts of Beauty (2007) – ένα E.P. και μερικά demos. Οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τις 250.000 παγκοσμίως!

Με την πάροδο των χρόνων, ο Brennan πρόσθεσε στη μουσική των LAM περισσότερα στοιχεία από dark wave και industrial rock, διατηρώντας πάντα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους έκαναν ευρύτερα γνωστούς, κυρίως στο gothic κοινό: προκλητική εμφάνιση, πνευματώδεις στίχοι ατμόσφαιρα γεμάτη ένταση αλλά, πολύ συχνά, και ρομαντισμό.


Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Illusion Fades.

Σχετικές ειδήσεις
Round Midnight, με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής
31.01.2017 14:51
Το διάσημο τραγούδι «Round Midnight» του μεγάλου τζαζίστα Τελόνιους Μονκ [Thelonious Monk] δανείζει τον τίτλο του στο βραδινό ρεσιτάλ της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) και γίνεται αφορμή για ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι σε νυχτερινές μουσικές, με όχημα τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου.
London Afrobeat Collective & Ρόδες United live στο Gagarin
27.12.2016 13:50
Οι London Afrobeat Collective και οι Ρόδες United, ενώνονται για ένα μοναδικό live στο Gagarin.
Midnight Rainbows: Ο Simon Bloom live στο Tiki Athens Bar
11.05.2016 12:08
O Simon Bloom παρουσιάζει ζωντανά το νέο του album, “Midnight Rainbows”, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο Tiki Athens Bar, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς του.
Midnight Rainbows: νέος δίσκος από τον Simon Bloom
06.05.2016 16:21
Ταξίδια σε μέρη μυστικά, στροβιλίσματα ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο και ουράνια τόξα μέσα στα μεσάνυχτα. Το νέο, τέταρτο, album του Simon Bloom, “Midnight Rainbows”, κυκλοφορεί την άνοιξη και βρίσκει τον Έλληνα singer - songwriter / παραγωγό να συνεχίζει στα γνωστά του μουσικά μονοπάτια.
Simon Bloom - Midnight Rainbows: Πρώτη live παρουσίαση @ Nixon bar
21.04.2016 14:10
O Simon Bloom παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά το album “Midnight Rainbows”, που μόλις κυκλοφόρησε, την Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, στο bar Nixon, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς του.