Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαιδευτικά εργαστήρια Stem & Art στο Μουσείο Ηρακλειδών

Εκπαιδευτικά εργαστήρια Stem & Art στο Μουσείο Ηρακλειδών

Νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων STEM & ART για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου ξεκινάει από τον Ιανουάριο 2015 στο Μουσείο Ηρακλειδών. Αλληλεπιδρώντας με εκθέματα-παιχνίδια κι επιλεγμένα έργα τέχνης, τα παιδιά ανακαλύπτουν και διαχειρίζονται τις βασικές μαθηματικές έννοιες σύμφωνα με το αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα.

 

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ-ARKΚΙ-Έναρξη: Κυριακή 4/1 (Α΄-ΣΤ΄ Δημοτικού)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-Έναρξη: Σάββατο 10/1 (Νηπιαγωγείο) & Κυριακή 11/1 (Α΄-ΣΤ΄ Δημοτικού)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ – Έναρξη: Κυριακή 11/1 (Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού)

ΦΥΣΙΚΗ (Let's go STEM) – Έναρξη: Κυριακή 11/1 (Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού-Γυμνάσιο)

ΤΕΧΝΗ- Έναρξη: Κυριακή 11/1, Leonardo Da Vinci (5-8 ετών)

 

Συλλαμβάνοντας τους ήχους όπως παλιά

Από την αρχαιότητα μάς είναι γνωστό πως η μουσική σχετίζεται με τα μαθηματικά. Όμως, πώς μετριέται η μουσική; Ο μουσικολόγος και ιστορικός των Επιστημών Χρήστος Τερζής παρουσιάζει την πυθαγόρεια θεωρία για τη μουσική, και με τη χρήση του αρχαίου μονόχορδου προσεγγίζει μια σειρά από ζητήματα που απασχόλησαν τους μαθηματικούς της ελληνικής αρχαιότητας. Για εκπαιδευτικούς (φιλολόγους, μαθηματικούς, μουσικούς) αλλά και λάτρεις της φιλοσοφίας.

Εναρκτήρια ομιλία: Παρασκευή 16/1, 18:30 (Είσοδος ελεύθερη)

 

Δεν διαβάζει, δεν διαβάζει!

Μέσα από έξι σαββατιάτικες, μηνιαίες συναντήσεις, διάρκειας δυο ωρών, οι συγγραφείς Μαρία Αγγελίδου και Ελένη Σβορώνου βοηθούν τους γονείς να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στην ενηλικίωση, με αφετηρία τα πιο διάσημα κλασικά παιδικά βιβλία.

1η συνάντηση, Σάββατο 17/1, 18:00-20:00

 

Ξενάγηση στις "Μεταμορφώσεις των Αθηνών" (συνεχίζεται)

Την Πέμπτη 15/1 (12:00 & 16:00), ο Χάρης Γιακουμής, ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1950 στο νέο κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών (Απ. Παύλου 37, Θησείο), υποδέχεται τους επισκέπτες για μια μοναδική περιήγηση στις διαρκείς μεταμορφώσεις της πόλης των Αθηναίων.

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
27.01.2017 15:48
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Iανουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
29.12.2016 17:04
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Παίζουμε με τις επιστήμες και τις  νέες τεχνολογίες στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
13.10.2016 15:39
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το INNOVATHENS, συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες τάσεις και αναγνωρίζοντας τη σημασία της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, εντάσσουν στο πρόγραμμά τους, και αυτό το Νοέμβριο, νέα μοναδικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).
Μαθαίνοντας μέσω της Τέχνης στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
16.09.2016 13:34
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης παρουσιάζει το πρόγραμμα των δράσεων του τη περίοδο 2016-2017, που περιλαμβάνει εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 2,5-14 ετών!
STEM & ART Summer Camp 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών
24.05.2016 12:39
To αγαπημένο mathemARTics Camp του Μουσείου Ηρακλειδών εξελίσσεται σε STEM & ART Summer Camp 2016, ανανεώνει πλήρως το πρόγραμμά του και υπόσχεται στους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του μοναδικές περιπέτειες στον κόσμο της επιστήμης!