Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Καμεράτα ξαναπάει σχολείο!

Η Καμεράτα ξαναπάει σχολείο!
Μια καινούργια καλλιτεχνική περίοδος ξεκινάει με την Καμεράτα , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ξανά κοντά στους μαθητές με στόχο τη συστηματική προσέλκυση μελλοντικών ακροατών  της κλασσικής  μουσικής μέσα από την εκπαίδευση…

Η μουσική εκπαίδευση υπήρξε για την Καμεράτα, από την ίδρυσή της ακόμη, ένας από τους βασικούς προσανατολισμούς της. Εκπαιδευτικές συναυλίες ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολυάριθμες συμμετοχές στις συναυλίες της δημοφιλέστατης Σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο, αλλά και γενικές δοκιμές συναυλιών ανοιχτές σε μαθητές σχολείων αποτελούν σημαντικό μέρος του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Ορχήστρας, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους σε επαφή με την κλασσική μουσική.


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2003, η Ορχήστρα ξεκίνησε την εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία της  με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές συναυλίες σε γυμνάσια και λύκεια της Αττικής. Με πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, και με την παρουσία έμπειρων συνεργατών στο σχολιασμό των έργων, χιλιάδες μαθητές είχαν μέχρι τώρα την ευκαιρία να ακούσουν στη μεγάλη αίθουσα ή ακόμη και στο γυμναστήριό του σχολείου τους , τους μαγικούς ήχους της κλασσικής μουσικής.

Παράλληλα, στοχεύοντας σε μια πιο συστηματική προσέλκυση μελλοντικών ακροατών, η Ορχήστρα ξεκίνησε σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποκλειστικά για τους μικρούς μαθητές των δημοτικών, τα οποία έγιναν δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από παιδιά, γονείς και δασκάλους.


Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 11:52
Πιστή στο ραντεβού της με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, οι μουσικοί της κοσμοαγάπητης Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ή Αrmonia Atenea, όπως είναι διεθνώς γνωστή, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού, κορυφαίου έλληνας μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μας εισάγουν στο 2017, με το στροβιλισμό των βιεννέζικων βαλς.
Η καρδιά μου πονεί για σας...: γκαλά ελληνικής οπερέτας από την Καμεράτα στο Μέγαρο
30.11.2016 16:57
Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία φαντασμαγορική συναυλία με λαμπερούς σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Τα Carmina Burana του Καρλ Ορφ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.11.2016 14:38
Μετά την επιτυχία στο Ηρώδειο, η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, το γνωστότερο συμφωνικό - χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κάρλ Όρφ.
Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
04.11.2016 13:03
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή
Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του Μπαχ με την Καμεράτα στο Μέγαρο
13.05.2016 14:41
Η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.