Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Η Καμεράτα ξαναπάει σχολείο!

Η Καμεράτα ξαναπάει σχολείο!
Μια καινούργια καλλιτεχνική περίοδος ξεκινάει με την Καμεράτα , Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ξανά κοντά στους μαθητές με στόχο τη συστηματική προσέλκυση μελλοντικών ακροατών  της κλασσικής  μουσικής μέσα από την εκπαίδευση…

Η μουσική εκπαίδευση υπήρξε για την Καμεράτα, από την ίδρυσή της ακόμη, ένας από τους βασικούς προσανατολισμούς της. Εκπαιδευτικές συναυλίες ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολυάριθμες συμμετοχές στις συναυλίες της δημοφιλέστατης Σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο, αλλά και γενικές δοκιμές συναυλιών ανοιχτές σε μαθητές σχολείων αποτελούν σημαντικό μέρος του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Ορχήστρας, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους σε επαφή με την κλασσική μουσική.


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2003, η Ορχήστρα ξεκίνησε την εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία της  με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές συναυλίες σε γυμνάσια και λύκεια της Αττικής. Με πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, και με την παρουσία έμπειρων συνεργατών στο σχολιασμό των έργων, χιλιάδες μαθητές είχαν μέχρι τώρα την ευκαιρία να ακούσουν στη μεγάλη αίθουσα ή ακόμη και στο γυμναστήριό του σχολείου τους , τους μαγικούς ήχους της κλασσικής μουσικής.

Παράλληλα, στοχεύοντας σε μια πιο συστηματική προσέλκυση μελλοντικών ακροατών, η Ορχήστρα ξεκίνησε σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποκλειστικά για τους μικρούς μαθητές των δημοτικών, τα οποία έγιναν δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από παιδιά, γονείς και δασκάλους.


Σχετικές ειδήσεις
Carmina Burana, του Καρλ Ορφ από την Καμεράτα στο Ηρώδειο
30.05.2016 16:47
Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεσιβάλ Αθήνών, το γνωστότερο συμφωνικό/χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημενα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982), που γράφτηκαν το 1935 για μεγάλα ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα καθώς και τρεις σολίστ.
Οι τέσσερις ορχηστρικές σουίτες του Μπαχ με την Καμεράτα στο Μέγαρο
13.05.2016 14:41
Η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αναβολή - Ο Μπαχ χορεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.02.2016 13:52
Η Καμεράτα, η διεθνώς καταξιωμένη ορχήστρα και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Γιώργος Πέτρου, υπόσχονται άλλη μια μοναδική εμπειρία με τη μουσική του πολυαγαπημένου Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
Μπετόβεν-mania από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.02.2016 12:24
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής μας προσκαλούν να ζήσουμε μια μοναδική μουσική εμπειρία, μέσα από μία μαραθώνια συναυλία, που αναβιώνει τη θρυλική παρουσίαση των έργων του Μπετόβεν από τον ίδιο στη Βιέννη στις 22/12/1808.
Η Καμεράτα υποδέχεται το 2016 με βιεννέζικα βαλς στο Μέγαρο!
22.12.2015 10:27
H Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής –διεθνώς γνωστή με την επωνυμία Αrmonia Atenea– και ο πολυβραβευμένος μαέστρος της Γιώργος Πέτρου φέρνουν την πρωτοχρονιάτικη Βιέννη στην Αθήνα και υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό τις πιο αισιόδοξες νότες για το νέο έτος, δίνοντας μία εορταστική συναυλία, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.