Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Not quite there: Έκθεση της Alma Bakiaj στη Myrό Gallery

Not quite there: Έκθεση της Alma Bakiaj στη Myrό Gallery

Η Myrό Gallery έχει την χαρά να παρουσιάζει σειρά έργων της Alma Bakiaj με τίτλο “Not quite there” στον χώρο της “Πωλητήριο” και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της, τα οποία θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

 

Η σειρά έργων της Alma Bakiaj “Not quite there” έλκει την καταγωγή από την κοινή μας πατρίδα, την παιδική ηλικία. Η εικαστικός αποτυπώνει πορτραίτα της οικογένειας της και της ίδιας, που θαμπώνει ο χρόνος. Τα βλέπουμε να πλέουν μέσα στα κάδρα τους, σε υγρό σε στερεά μορφή, καθώς σβήνουν  ενόψει της αποκάλυψης του ενήλικου εαυτού. Το πεπερασμένο του παρελθόντος ενοικεί στο μπουκάλι που πετάξαμε στο ποτάμι. Ίσως το συναντήσουμε και πάλι, όταν δύσει η δική μας μέρα.

 

Τα έργα είναι ζωγραφική με ακουαρέλλα σε χαρτί ένθετα σε ρητίνη με μήτρα τις κορνίζες τους. Η ρητίνη δίνει σε αυτά την αίσθηση του υγρού περιβάλλοντος, σε στερεά μορφή. Η κορνίζα – μήτρα αποτελεί μέρος του έργου.

 

Συνοπτικό Βιογραφικό

Η Alma Bakiaj είναι εικαστική καλλιτέχνις που επικεντρώνεται στην ζωγραφική, την φωτογραφία, το videoart και τις εγκαταστάσεις, και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, από το εργαστήριο των Ιωάννη Φωκά και Βαγγέλη  Πλοιαρίδη.  Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το μεταπτυχιακό “Οπτική απόκλιση και δημιουργία αβέβαιης εικόνας” με επιβλέποντα τον καθ. Ξενοφώντα Μπήτσικα από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της με την βοήθεια 5 υποτροφιών -μεταξύ τους συγκαταλέγεται και υποτροφία από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ έχει εκθέσει έργα της σε μία ατομική και σε 23 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Βοσνία, Τουρκία, Ιταλία, και την Βουλγαρία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ολοκληρωμένο βιογραφικό της βρίσκεται ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της  Myrό Gallery (www.myro.gr).

Σχετικές ειδήσεις
Ζωγραφικές Ιστορίες σε Τρισδιάστατο Φόντο: έκθεση του Γιώργου Αυγέρου στη γκαλερί Alma
10.11.2016 15:56
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, η Alma Contemporary Art Gallery στα Τρίκαλα, παρουσιάζει τον ζωγράφο Γιώργο Αυγέρο. Η έκθεση έχει τίτλο "Ζωγραφικές Ιστορίες σε Τρισδιάστατο Φόντο" και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2017.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Ιδιώτες: Έκθεση γλυπτικής του Γαβριήλ Ανδρονικίδη στην Myro Gallery
15.09.2016 15:38
Η Myro Gallery έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης νέας σειράς έργων του γλύπτη Γαβριήλ Ανδρονικίδη με τον διακριτικό τίτλο "Ιδιώτες", τα οποία θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00.
Εμμονές και Σύμβολα: έκθεση της Βάνας Φερτάκη στην Alma Gallery
07.09.2016 12:25
Μια ξενάγηση στην ιδιαίτερη εικαστική γλώσσα της Βάνας Φερτάκη επιχειρεί η έκθεση “Εμμονές και Σύμβολα” που θα εγκαινιαστεί στη gallery alma, στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.