Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

New Wall Works του Στήβεν Αντωνάκου

New Wall Works του Στήβεν Αντωνάκου
Οι Kalfayan Galleries  παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη  Στήβεν Αντωνάκου με τον τίτλο New Wall Works, αποτελούμενη από επιτοίχια γλυπτά με κύριο υλικό το νέον.

Ο Στήβεν Αντωνάκος, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες , με έντονη διεθνή παρουσία, πλούσιο και πολύπλευρο εικαστικό έργο . Ευρύτερα γνωστός για τα έργα του με νέον, ο Αντωνάκος υπήρξε διεθνώς ένας από τους πρωτοπόρους στη χρήση του υλικού αυτού που από το 1960 έως σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά εκφραστικά του μέσα.

Στα έργα του ο Αντωνάκος επιχειρεί να μεταφέρει με άμεσο τρόπο την εμπειρία απτών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε πραγματικούς χώρους. Για τον Αντωνάκο, η έννοια του ενεργού χώρου ως καίριο συστατικό της τέχνης και του τρόπου με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε εμπειρικά αποτελεί θεμελιακό στοιχείο των έργων του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο Procession (Πομπή) στον σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους.

Οι γεωμετρικές φόρμες και τα αφηρημένα φωτεινά σχήματα με νέον διαλέγονται με τον χώρο και τον μεταμορφώνουν προσδίδοντάς του ζωή και εκφραστικότητα. Το φυσικό φως μετατρέπεται σε πνευματικό φως, δημιουργώντας έναν οικείο, στοχαστικό χώρο, γεγονός που δρα καταλυτικά στη βιωματική σχέση του θεατή με το έργο τέχνης.

 

Σχετικές ειδήσεις
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Βιομορφικά: έκθεση των White Island Works στη Blender Gallery
12.04.2016 13:19
Η Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Βιομορφικά» των “White Island Works”, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 19:00.
Παράταση της έκθεσης «Στήβεν Αντωνάκος - Τυπώματα» στη Μονή Λαζαριστών
24.02.2016 16:30
Παρατείνεται για έναν μήνα, έως τις 26 Μαρτίου 2016, η λειτουργία της έκθεσης «Στήβεν Αντωνάκος»-Τυπώματα» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης του ΚΜΣΤ Γιάννη Μπόλη.
Winter: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
02.12.2015 15:21
Χειμωνιάτικες φωτογραφίες θα φιλοξενούνται στη Black Wall Gallery από τις 4 Δεκεμβρίου 2015 σε μια έκθεση με τίτλο Winter και θα προσπαθήσουν να βάλουν τους θεατές σε μία πιο χειμωνιάτικη διάθεση.
Στήβεν Αντωνάκος - Τυπώματα: έκθεση από το ΚΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών
20.11.2015 10:55
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά σειρά 67 τυπωμάτων του γνωστού ελληνο-αμερικανού εικαστικού Στήβεν Αντωνάκου (Stephen Antonakos), στην έκθεση «Στήβεν Αντωνάκος»-Τυπώματα».