Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κωνσταντίνος Βήτα σε μία συναυλία... κινουμένων σχεδίων στο Θέατρο Πόρτα

Ο Κωνσταντίνος Βήτα σε μία συναυλία... κινουμένων σχεδίων στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο του κύκλου μουσικής Τρίτες Παράλληλες τον Κωνσταντίνο Βήτα , σε μία συναυλία με... Κινούμενα σχέδια. Μια συναυλία με τραγούδια από παλιές ταινίες κινουμένων σχεδίων.


«Ένα κοπάδι πουλιών πετά γύρω από την Χιονάτη στο ρυθμό του βαλς πριν εκείνη κοιτάξει στον πάτο ενός πηγαδιού και μια δραματική συγχορδία μας υπενθυμίσει ότι κάτι άλλο, τρομερό, πρόκειται να συμβεί. Μια γυναικεία χορωδία είναι ο ήχος του αέρα μέσα από τις καλαμιές, η αποτυχία ενός άλματος ενός ελέφαντα είναι ένα τρομπόνι με σορντίνα και πλήθος άλλων ηχητικών εικόνων ή καθ’ υπερβολήν εικονοποιημένων ήχων.»


Στις δύο συναυλίες στο Θέατρο Πόρτα (23 & 30 Δεκεμβρίου) το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μία ανθολογία τραγουδιών που αναφέρονται ή προέρχονται από τις ταινίες των πρώτων δεκαετιών των στούντιο του Disney τραγουδισμένα από τον Κωνσταντίνο Βήτα με τον δικό του προσωπικό τρόπο αλλά και την performer Χαρά Κότσαλη σαν δύο αντικρουόμενες μουσικά ενέργειες. Τα τραγούδια ανακατασκευασμένα –εκ βάθρων- για κουαρτέττο εγχόρδων από τους συνθέτες Κορνήλιο Σελαμσή και Νικολέτα Χατζοπούλου ίσως να μοιάσουν και με ασπρόμαυρες φωτογραφίες ενός πλήρους χρώματων κόσμου.


Ερμηνεύουν οι μουσικοί:
Ευγένιος Ζημπάι, Φαίδων Μηλιάδης βιολί ,
Κρυσταλία Γαϊτάνου βιόλα,
Άγγελος Λιακάκης βιολοντσέλο.
Τραγουδούν ο Κωνσταντίνος Βήτα & η Χαρά Κότσαλη


Κύκλος Μουσικής στο θέατρο Πόρτα
Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κ. Βήτα για δύο live στο Six D.o.g.s
16.01.2017 12:48
Για πρώτη φορά, για δύο συναπτές Πέμπτες, ο Κωνσταντίνος Βήτα φέρνει μαζί του στην σκηνή του Six D.O.G.S, τα ηλεκτρονικά του τοπία, την ακουστική του ευαισθησία και υλικό που ποτέ ως τώρα δεν έχει ακουστεί σε άλλη συναυλία του.
Ο Κωνσταντίνος Βήτα live στο Club Μύλος στην Θεσσαλονίκη
17.11.2016 12:12
Ο Κωνσταντίνος Βήτα ταξιδεύει βόρεια για μια μοναδική εμφάνιση στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης στο Θέατρο Πόρτα
02.03.2016 12:12
Ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης θα εμφανιστούν στο θέατρο Πόρτα, για μία συναυλία μουσικής δωματίου για βιολοντσέλο και πιάνο του 20ου αιώνα, στο πλαίσιο των συναυλιών Τρίτες Παράλληλες.