Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Live με την άρπα της Μαρίας Τυράσκη στο Τσάι στη Σαχάρα

Live με την άρπα της Μαρίας Τυράσκη στο Τσάι στη Σαχάρα

Με την μοναδική χροιά και ενθαρρυντική ηρεμία των ήχων της άρπας, η Μαρία Τυράσκη  το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στο Τσάι στη Σαχάρα, θα ερμηνεύσει μελωδίες και τραγούδια από την Ιρλανδία, την Σκωτία, την Αγγλία, ελληνικά τραγούδια, και συνθέσεις από την Loreena Mc Kennitt  και τους Madredeus.  Μελωδίες που ακούστηκαν και ακούγονται ανά τους αιώνες και τη γαλήνια φωνή της εξαιρετικής καλλιτέχνιδος …

 

Για τη Μαρία Τυράσκη

Η Μαρία Τυράσκη σπούδασε Μονωδία στο Ωδείο Αθηνών και αποφοίτησε με Δίπλωμα Μονωδίας - Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Ωδείο Πειραιώς. Εξακολούθησε σε σπουδές μετά-πτυχιακές και αποφοίτησε με Δίπλωμα Μονωδίας και παράλληλα σπούδασε Άρπα με την Αρπίστρια Hannah Cannell - Collings στο Birmingham, του Ηνωμένου Βασιλείου. Όταν διέμενε στην Ελλάδα συνεργάστηκε με άλλους μουσικούς σε μουσικά σύνολα παρουσιάζοντας ποικίλους τύπους μουσικής της Λατινικής Αμερικής. Κατά την περίοδο 2003 - 2008 στην Αγγλία, ερμήνευσε ρόλους από Όπερες και Ορατόρια. Έδωσε Συναυλίες με το Group "Via Uno" τραγουδώντας Κλασσική Ισπανική Μουσική , Flamenco και Fado από την Πορτογαλία - (κοινωφελές έργο). Συνέχισαν συναυλίες στην περιοχή Midlands της Αγγλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στην άρπα στην Αθήνα, με τον Αρπιστή Θοδωρή Ματούλα - (Μέλος της Σύγχρονης Ορχήστρας της ΕΡΤ)Άλλες εμφανίσεις της με άρπα και τραγούδι το 2013, έγιναν στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Μουσείο της Ακρόπολης για ιδιωτικές εκδηλώσεις και σε άλλα μέρη, συνεχίζοντας την καλλιτεχνική της πορεία μέχρι και σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δημήτρης Νέγκας live στη σκηνή του Γυάλινου - Up Stage
07.11.2016 10:06
Με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ταξίδι στο Άγνωστο Παρόν» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την 14 Music, ο Δημήτρης Νέγκας θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα μοναδικό live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα καινούρια τραγούδια του νέου του άλμπουμ.
Οι Heroes με τραγούδια του David Bowie live στο Gazarte
31.10.2016 11:57
Οι Heroes, η πρώτη ελληνική tribute band στα τραγούδια και τη μουσική του David Bowie μας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Gazarte, σε μια συναυλία - φόρο τιμής στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη της μουσική παγκοσμίως.
50 χρόνια τραγούδια: ο Νότης Μαυρουδής στο Ηρώδειο
03.06.2016 11:21
Στις 23 Ιουνίου, το Ηρώδειο θα πλημμυρίσει με αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με αφορμή μια συναυλιακή γιορτή για τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία.
Τα τραγούδια μας: Αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.01.2016 10:37
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
18.12.2015 10:21
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τις γιορτές σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με πασίγνωστες μελωδίες του κλασικού ρεπερτορίου που θα πλημμυρίσουν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 την Αίθουσα του Βωμού.