Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Haig Yazdjian συναντά τον Δημήτρη Υφαντή στο Γυάλινο UpStage

Ο Haig Yazdjian συναντά τον Δημήτρη Υφαντή στο Γυάλινο UpStage

Μετά την περυσινή επιτυχία ο Αρμενιοσύριος σολίστας στο ούτι Haig Yazdjian – συνθέτης, τραγουδιστής, ενορχηστρωτής, παραγωγός, επανέρχεται στο Γυάλινο UpStage με τη νέα Χειμερινή Σύναξη Βιρτουόζων ανανεώνοντας την υπόσχεσή του για μοναδικές μουσικές βραδιές.


Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και για μια και μόνο εμφάνιση, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Κουρουπάκη και την Ερωφίλη αποτέλεσαν για πολλά χρόνια το γνωστό μουσικό συγκρότημα Τρίφωνο και γνώρισαν τεράστια επιτυχία με το τραγούδι "Να μ' αγαπάς" σε ελληνικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.


Έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς και σπουδαίους ερμηνευτές και δημιουργούς του χώρου της λαϊκής κι έντεχνης μουσικής σκηνής της χώρας μας και παρουσιάσει την δουλειά του, τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, συνεχίζει την προσωπική μουσική του πορεία ακόμη πιο κοντά στην παραδοσιακή μουσική.


Θα τον απολαύσετε δίπλα στον Haig Yazdjian, που υπήρξε ο δάσκαλος του και του ενέπνευσε την αγάπη για τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και  γι’αυτό που είναι σήμερα ευρέως γνωστό ως "έθνικ" μουσική.


Στη νέα παρέα συμπράττουν ο δεξιοτέχνης στο κανονάκι Μανώλης Κουτσαγγελίδης, η αέρινη Άννα Λινάρδου στο τραγούδι, ο χρυσοδάκτυλος κρουστός Βαγγέλης Καρίπης, ο μοναδικός διπλομπασίστας Πέτρος Βαρθακούρης και ο άρχοντας των πλήκτρων Νίκος Καλατζάκος.


Ο στίχος του Νίκου Γκάτσου «Στης Ανατολής τα μέρη» εμπνέει, γίνεται τίτλος της παράστασης και αφορμή για ν’ αφηγηθούν χίλια και ένα  μουσικά παραμύθια , για να ξεγελάσουν τον χρόνο που τελειώνει. Θα τραγουδήσουν μελωδικές ιστορίες που θα μας ταξιδέψουν από τη Θράκη ως την Συρία κι από την Πόλη ως τον Πειραιά. Με τραγούδια γνωστά και  άγνωστα θα στήσουν παγίδες νοσταλγίας και ανεμόσκαλες διαφυγής. Με ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς θα ανοίξουν τα παράθυρα της φαντασίας και της μνήμης και θα καλέσουν όλα τα καλά πνεύματα στο Γυάλινο UpStage. 

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Haig Yazdjian + friends στο Άλικο
05.07.2016 12:57
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τον Χάρη Λαμπράκη (νέι), και τον Γιώργο Κοντογιάννη (λύρα) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Haig Yazdjian και Kryftό trio live στο Άλικο
28.04.2016 15:33
Το Σάββατο 7 Μαΐου στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τους Kryftó Trio (Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Βαρελόπουλος) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
03.03.2016 14:50
Για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι ΞΑΝΑ η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.