Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Παραμύθι Α λα Κρεμ από την ομάδα Ένας Κόσμος του Κουτιού, στο Life n’ Art Theater

Παραμύθι Α λα Κρεμ από την ομάδα Ένας Κόσμος του Κουτιού, στο Life n’ Art Theater

Το Life n’ Art Theater παρουσιάζει για τους μικρούς μας φίλους, από την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ένα έργο νοστιμιά φτιαγμένο απ’ τα χεράκια τους! Το «Παραμύθι Α Λα Κρεμ» είναι μια διαδραστική παράσταση όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γίνουν παραμυθοσέφ,  να «μαγειρέψουν» το δικό τους παραμύθι και να το δούν στην συνέχεια να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους! Μια πρωτότυπη και δημιουργική παράσταση που όλοι θέλουν να... γευτούν και βλέποντάς την, να μαγευτούν!

 

Τι περιλαμβάνει το ...μενού:

 

«Τόπος: Η κουζίνα της Παραμυθούς.

Τι μαγειρεύεται εκεί μέσα; Μα νόστιμα παραμύθια φυσικά!

 

Μέσα στην κουζίνα αυτή όλα είναι ασυνήθιστα. Κατσαρόλες με αυτιά και κουτάλια με καπέλα, ένα παραμυθοτσούκαλο και μια κουτάλα που τραγουδά καθώς ανακατεύει!

 

Όλα τα παραμύθια που δημιουργεί η Παραμυθού γίνονται με την βοήθεια του έξυπνου μα λίγο γκρινιάρη Κουκή και του καλοσυνάτου Ρεβίθη που χωρίς την μύτη του δεν φτιάχνεται παραμύθι. Αυτός και η μύτη του οσφρίζονται και επιλέγουν τα σωστά υλικά που θα μπουν μέσα στο παραμυθοτσούκαλο.

 

Τι γίνεται όμως όταν ο Ρεβίθης συναχωθεί και να μυρίσει δεν μπορεί;

 

-«Ουπς, πρόβλημα!» φωνάζει ο Κουκής, μα την λύση θα την δώσουν τα παιδιά. Επιλέγουν τα υλικά που τους αρέσουν και έτσι δημιουργούν τη δική τους παραμυθολιχουδιά, ένα ολόκληρο θεατρικό έργο δηλαδή, ένα γλύκισμα πραγματικό με ήρωες... του κουτιού που μπλέκονται σε απίθανες καταστάσεις και παρασύρουν τα παιδιά σε ένα αξέχαστο διαδραστικό τάξίδι με όχημα την φαντασία.

 

Αυτά και ακόμα περισσότερα «γεύονται» μικροί αλλά και μεγάλοι επί σκηνής.

Καλή απόλαυση!»

 

Ιδέα-Κείμενο-στίχοι: Μαρία Μπουράνη

Σκηνοθεσία: Ευτυχία Αργυροπούλου

Σκηνικά: Γεωργία Φωκά

Κοστούμια: Ιωάννα Χαλά

Μουσική-Σύνθεση-Ενορχήστρωση: Νίκος Κουβαρδάς           

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίλια Παππά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίνα Καθέρη, Ίλια Παππά, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Κοσμάς Χατζής

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ανύπαρκτος Ιππότης από την ομάδα ΝΤΟΥΘ στο Skrow Theater
27.10.2016 13:47
Η ομάδα ΝΤΟΥΘ, επιλέγοντας σταθερά να παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία παιδικές παραστάσεις που εμπνεόνται από αγαπήμενα παιδικά έργα ( «Ο Ονειροφάγος», «Το Κάτι-Σαν-κομμάτι»), προτείνει για τη νέα θεατρική σεζόν στο Skrow theater το μεσαιωνικό παραμύθι «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ‘Ιταλο Καλβίνο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Η Πράσινη Σκουφίτσα: ένα μουσικό, οικολογικό παραμύθι στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
17.02.2016 11:23
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα μουσικό, οικολογικό παραμύθι για παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Το πιο γλυκό ψωμί! από τον Μικρό Νότο για τέσσερις γιορτινές παραστάσεις στο Μουσείο Λούλη
23.12.2015 16:23
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, παρουσιάζει το παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί», από τη νέα διαδραστική της παράσταση «Ο Κουκουμπλής», στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΛΗ μέσα στο ιστορικό εργοστάσιο των ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Κερατσίνι, για τέσσερις μόνο, εορταστικές παραστάσεις: Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, στις 18:00.
Μία διαφορετική «Αλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων» στον Κινητήρα
18.12.2015 09:59
Η Θεατρική Ομάδα Τσόκαρα παρουσιάζει για μικρούς και μεγάλους την παράσταση «Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι...», εμπνευσμένη από την Αλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων, το γνωστό παραμύθι του Lewis Carroll.
Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.12.2015 10:32
Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Μαραμής σας προσκαλούν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην 1η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σωτήρη Τριβιζά "Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο" (ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα).