Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Παραμύθι Α λα Κρεμ από την ομάδα Ένας Κόσμος του Κουτιού, στο Life n’ Art Theater

Παραμύθι Α λα Κρεμ από την ομάδα Ένας Κόσμος του Κουτιού, στο Life n’ Art Theater

Το Life n’ Art Theater παρουσιάζει για τους μικρούς μας φίλους, από την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ένα έργο νοστιμιά φτιαγμένο απ’ τα χεράκια τους! Το «Παραμύθι Α Λα Κρεμ» είναι μια διαδραστική παράσταση όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γίνουν παραμυθοσέφ,  να «μαγειρέψουν» το δικό τους παραμύθι και να το δούν στην συνέχεια να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους! Μια πρωτότυπη και δημιουργική παράσταση που όλοι θέλουν να... γευτούν και βλέποντάς την, να μαγευτούν!

 

Τι περιλαμβάνει το ...μενού:

 

«Τόπος: Η κουζίνα της Παραμυθούς.

Τι μαγειρεύεται εκεί μέσα; Μα νόστιμα παραμύθια φυσικά!

 

Μέσα στην κουζίνα αυτή όλα είναι ασυνήθιστα. Κατσαρόλες με αυτιά και κουτάλια με καπέλα, ένα παραμυθοτσούκαλο και μια κουτάλα που τραγουδά καθώς ανακατεύει!

 

Όλα τα παραμύθια που δημιουργεί η Παραμυθού γίνονται με την βοήθεια του έξυπνου μα λίγο γκρινιάρη Κουκή και του καλοσυνάτου Ρεβίθη που χωρίς την μύτη του δεν φτιάχνεται παραμύθι. Αυτός και η μύτη του οσφρίζονται και επιλέγουν τα σωστά υλικά που θα μπουν μέσα στο παραμυθοτσούκαλο.

 

Τι γίνεται όμως όταν ο Ρεβίθης συναχωθεί και να μυρίσει δεν μπορεί;

 

-«Ουπς, πρόβλημα!» φωνάζει ο Κουκής, μα την λύση θα την δώσουν τα παιδιά. Επιλέγουν τα υλικά που τους αρέσουν και έτσι δημιουργούν τη δική τους παραμυθολιχουδιά, ένα ολόκληρο θεατρικό έργο δηλαδή, ένα γλύκισμα πραγματικό με ήρωες... του κουτιού που μπλέκονται σε απίθανες καταστάσεις και παρασύρουν τα παιδιά σε ένα αξέχαστο διαδραστικό τάξίδι με όχημα την φαντασία.

 

Αυτά και ακόμα περισσότερα «γεύονται» μικροί αλλά και μεγάλοι επί σκηνής.

Καλή απόλαυση!»

 

Ιδέα-Κείμενο-στίχοι: Μαρία Μπουράνη

Σκηνοθεσία: Ευτυχία Αργυροπούλου

Σκηνικά: Γεωργία Φωκά

Κοστούμια: Ιωάννα Χαλά

Μουσική-Σύνθεση-Ενορχήστρωση: Νίκος Κουβαρδάς           

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίλια Παππά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίνα Καθέρη, Ίλια Παππά, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Κοσμάς Χατζής

Σχετικές ειδήσεις
Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ’ένα παραμύθι - Σουζάνε Στράσερ
17.01.2017 09:44
Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς αναγνώστες το βιβλίο «Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ’ένα παραμύθι» της Σουζάνε Στράσερ.
Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο - Σωτήρης Τριβιζάς
08.12.2016 12:28
Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς φίλους το βιβλίο με CD «Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο» του Σωτήρη Τριβιζά, ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2016).
06.12.2016 14:21
Τα Χριστούγεννα έρχονται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με το παραμύθι "Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;" ή Κάθε εμπόδιο για καλό, το οποίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 11, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00.
Ο Ανύπαρκτος Ιππότης από την ομάδα ΝΤΟΥΘ στο Skrow Theater
27.10.2016 13:47
Η ομάδα ΝΤΟΥΘ, επιλέγοντας σταθερά να παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία παιδικές παραστάσεις που εμπνεόνται από αγαπήμενα παιδικά έργα ( «Ο Ονειροφάγος», «Το Κάτι-Σαν-κομμάτι»), προτείνει για τη νέα θεατρική σεζόν στο Skrow theater το μεσαιωνικό παραμύθι «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ‘Ιταλο Καλβίνο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα
13.05.2016 11:34
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου και σε διασκευή Τζέμη Τασάκου.