Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι 1982 live στην Αγγλικανική εκκλησία Αγ.Παύλου

Οι 1982 live στην Αγγλικανική εκκλησία Αγ.Παύλου

H marionettentheater με μεγάλη χαρά παρουσιάζει μια μουσική βραδιά στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγ.Παύλου, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014. H βραδιά είναι αφιερωμένη στην συναυλία των 1982, μα συμμετέχουν επίσης με δύο σύντομα sets τους ο Πάνος Αλεξιάδης και ο Χρίστος Χονδρόπουλος. H συναυλία πραγματοποιείται με την ουσιαστική στήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και με την ευγενική βοήθεια της Specs 'n' Arts.

 

Οι 1982 είναι ένα trio ελεύθερου αυτοσχεδιασμού από την Νορβηγία αποτελούμενο από τους Nils Okland [βιολί, βιολί hardanger ], Sigbjorn Apeland [harmonium] και Oyvind Skarbo [drums]. Τα μέλη του παίζουν περί τα 8 χρόνια πλέον μαζί και έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους με τον πιο πρόσφατο μέσα στην χρονιά που διανύουμε. O ήχος τους διακρίνεται από την ζεστή αισθητική, την αβίαστη ροή και την συνοχή που προκύπτει από την εντυπωσιακή συνέργεια των μελών τους. Η μουσική τους είναι χαμηλών τόνων, μα με κρυμμένες δυναμικές που γίνονται αντιληπτές ανεπαίσθητα και αργά στην εξέλιξη των κομματιών. Χαρακτηρίζονται, επίσης, από την ποικιλία των επιρροών [έχουν αφομιώσει folk, jazz και άλλα στοιχεία γεννώντας κάτι νέο] και από έναν ελεύθερο αυτοσχεδιασμό που δεν ακολουθεί συγκεκριμένη παράδοση.

 

O Xρίστος Χονδρόπουλος είναι ένας νέος, δραστήριος μουσικός με βάση του την Αθήνα. Έχει σπουδάσει τα κρουστά με έμφαση τις σύγχρονες προσεγγίσεις, ενώ ασχολείται επίσης και με την ηλεκτρονική μουσική. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του πειραματικού/αυτοσχεδιαστικού σχήματος των Xysm που συμμετέχει και την περασμένη χρονία ο πρώτος προσωπικός του δίσκος ''Fingerpainting'', δείγμα της ανοιχτής του προσέγγισης, με ποικιλία ιδεών και τεχνικών.

 

Ο Πάνος Αλεξιάδης είχε γίνει διεθνώς γνωστός μέσω της δουλειάς του ως Lunar Miasma και της ambient/space/ψυχεδελικής αισθητικής που είχε αναπτύξει με εκείνο το όχημα. Πλέον, έχει περάσει σε άλλη φάση, κρατόντας μονάχα στοιχεία που μπορεί να θυμίζουν εκείνο τον ήχο. Παίζει με ένα αναλογικό modular synthesizer και καλλιεργεί μια στοχαστική και εσωστρεφή κατεύθυνση.

Σχετικές ειδήσεις
Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Γιώργος Καλούδης στην Αγγλικανική Εκκλησία
20.01.2017 14:09
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με βάση τις μελωδικές του συνθέσεις. Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων σ΄ έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής.
Ο Τηλέμαχος Μούσας, η Νάσια Γκόφα και ο Νίκος Γιούσεφ στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών
30.12.2016 12:25
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, εγκαινιάζεται για το 2017, η επιτυχημένη σειρά συναυλιών Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο, η οποία διέτρεξε όλο το 2016 με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της μουσικής.
Within Project: ένα World Jazz project της Ιωάννας Τσάγκαρη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
08.09.2016 15:25
H διεθνούς εμβέλειας τζαζ ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Ιωάννα Tσάγκαρη, γνωστή και ως Black Cotton Doll, θα παρουσιάσει το νέο της World Jazz project με τίτλο "Within", στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.
Οι Trio Sentimento στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
30.05.2016 14:57
Μια έντονα συναισθηματική συναυλία θα δώσει το «Trio Sentimento» στην Αγγλικανική Εκκλησία, το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο της σειράς "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".
Το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima live στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
23.05.2016 13:20
Με το Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima και τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, θα κλείσει η σειρά συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.