Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ο Steve Lucky και οι The Rhumba Bums live στο Half Note

Ο Steve Lucky και οι The Rhumba Bums live στο Half Note

Ο Steve Lucky και το συγκρότημά του The Rhumba Bums επιστρέφουν στην Αθήνα για λίγες live εμφανίσεις στο Half Note, την περίοδο των γιορτών.


Το γκρουπ The Rhumba Bums του Steve Lucky και της Carmen Getit ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα συγκροτήματα του νέο-σουίνγκ που ανθίζουν ως τάση και μόδα στις μέρες μας λόγω της εκπληκτικής τους μουσικής ποιότητας και του πηγαίου τους χιούμορ. Αναβιώνουν με μοναδικό τρόπο μια ποικιλία από μουσικά στυλ (μπλουζ, μπούγκι, ρυθμ εντ μπλουζ, τζαζ) της δεκαετίας του ’40 και του ’50, έχοντας όμως πλήρη επαφή με τη μουσική και τις διαθέσεις του σήμερα, στήνοντας ένα αυθεντικό και σύγχρονο μουσικο-χορευτικό σόου.


Ο Steve Lucky έχει μακρά ιστορία στο μπλουζ της σκηνής του Ντιτρόιτ και της Νέας Υόρκης – καθώς έχει παίξει πιάνο και πλήκτρα με πραγματικούς θρύλους όπως ο Johnny Copeland, η Odetta, ο John Hammond, ο Carey Bell κ.ά. Από το 1993 που εγκαταστάθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, έφτιαξε τους Rhumba Bums που ολοκληρώθηκαν όταν χρησιμοποίησε την εκρηκτική Carmen Getit, μια κοπέλα που τραγουδάει υπέροχα και παίζει θαυμάσια τζαζ κιθάρα. Με ορίτζιναλ ρυθμ εντ μπλουζ ρεπερτόριο αλλά και με στάνταρντς γραμμένα από μεγάλους μουσικούς όπως ο Louis Jordan ή ο T-Bone Walker, το γκρουπ ξεχώρισε ταχύτατα στην αναπτυσσόμενη σκηνή της αναβίωσης του σουίνγκ. Το σόου τους είναι ένα ξεσηκωτικό μείγμα χορού, θεατρικότητας, χιούμορ και αποτελούν το σήμα κατατεθέν του πιο εκρηκτικού jump σουίνγκ και του πιο κεφάτου ρυθμ εντ μπλουζ που ακούγεται αυτή τη στιγμή τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.


Μπλουζ και μπούγκι, τζαζ και ρυθμ εντ μπλουζ, νέο σουίνγκ και ροκ εν ρολ! Καυτές μουσικές με το γκρουπ Steve Lucky & The Rhumba Bums στο Half Note Jazz Club τα γιορτινά βράδυα πάνω στην αλλαγή του χρόνου και μετά. Το σίγουρο μουσικό μας ποδαρικό όλα αυτά τα χρόνια!

Σχετικές ειδήσεις
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!
Μουσικές του κόσμου από τον Βασίλη Σαλέα στο Half Note
22.03.2016 09:57
Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στη σκηνή τον διεθνούς φήμης κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα.
Η Μελίνα Κανά & ο Γόης του Θησείου στο Half Note
25.11.2015 10:43
To Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του την Μελίνα Κανά, μία σπουδαία ερμηνεύτρια που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις επιλογές της και να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες, στις 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2015.
Μουσικά φεγγάρια με τον Γιώργο Κατσαρό στο Half Note
18.11.2015 17:09
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εμφάνισή του στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός, έρχεται στο Half Note.
Οι Electrocutango με τους Raquel Greenberg και Ramiro Izurieta στο Half Note
02.11.2015 15:14
Οι Electrocutango έρχονται στο Half Note από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου 2015 για να μας παρασύρουν σε ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια!