Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Καρπών Σπονδή: Έκθεση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στη Galerie Lefakis

Καρπών Σπονδή: Έκθεση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στη Galerie Lefakis

Χαρισματικά συμπλέγματα καρπών, πρώτες ύλες που μεταλλάσσονται σε έμπνευση, χρώματα που μετουσιώνονται σε φως, μορφές που υπόσχονται ζωή και έργα που παρακινούν σε ποιητικό διάλογο συνθέτουν τις εικαστικές δημιουργίες του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στην έκθεση “Καρπών Σπονδή” που εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στη νέα Γκαλερί “Λεφάκης” στη Γλυφάδα.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνδυαστούν με το καλλιτεχνικό δρώμενο της Έλενας Παυλέα, ένα συνδυασμό μουσικής, ποίησης, χορού και κινηματογράφου με βασικό χαρακτηριστικό τον συγκερασμό των τεχνών. Η μουσική σύνθεση στο πιάνο της Παυλέα και οι ερμηνείες της μέτζο σοπράνο Μαρισίας Παπαλεξίου εμπνέονται από τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ενώ τη σκυτάλη της έμπνευσης παίρνει η χορογράφος Ελένη Γιαννούδη, η ποιήτρια Βιολέττα Μαράντου- Παυλέα και ο Ελληνοϊταλός σκηνοθέτης Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλος που μαζί με τον Πάνο Γκόλφη γύρισαν ειδικά για την έκθεση την ταινία “Καρπών Σπονδή”.

 

Ο διάλογος των καλλιτεχνών είναι μια συμβολική προσέγγιση στην πηγή της ζωής , καθώς και ένα ταξίδι αφύπνισης των αισθήσεων, υπαρξιακής αναζήτησης και αυτογνωσίας. Το δάσος και η θάλασσα, οι καρποί και η φθορά, η ελπίδα και ο πόνος, το πραγματικό και το μεταφυσικό, η ψυχή και η ποίηση είναι τα σύνορα που ξεπερνάμε για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, την ταυτότητά μας και τον προορισμό μας. Ακέραιες στιγμές έμπνευσης, έντονη ψυχολογική φόρτιση και δημιουργική έκφραση συνθέτουν το έργο των καλλιτεχνών που συνυπάρχουν σε ένα νοητό τοπίο “Καρπών”, δίνοντας τη δική τους καλλιτεχνική εκδοχή με φόντο έναν κόσμο που γεννιέται, αναπνέει και κινείται αέναα ανάμεσα στο φως, το σκοτάδι και τον έρωτα.

Σχετικές ειδήσεις
03.01.2017 16:40
H Myrό Gallery και η Greek Marble Initiative διοργανώνουν ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα υπό τον τίτλο “Συμπλέγματα”.
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών
24.05.2016 11:59
Η Art way παρουσιάζει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών.
Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας: έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
13.04.2016 10:04
Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει από τις 21 Απριλίου 2016 την έκθεση Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας, ένα ποιητικό διάλογο Ζωγραφικής & Καλλιγραφίας, από τον Νοτιοκορεάτη εικαστικό JEON, CHAN-DUK.