Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μια θάλασσα τραγούδια

Μια θάλασσα τραγούδια
Οπερα, jazz και Σαίξπηρ! Στην καρδιά του Αιγαίου, στην Ερμούπολη της Σύρου, το Φεστιβάλ Αιγαίου ανοίγει τις πόρτες του ιστορικού «Απόλλωνα» και υποδέχεται, για τρίτη χρονιά, τους φίλους της τέχνης.

Οπερα, jazz και Σαίξπηρ! Στην καρδιά του Αιγαίου, στην Ερμούπολη της Σύρου, το Φεστιβάλ Αιγαίου ανοίγει τις πόρτες του ιστορικού «Απόλλωνα» και υποδέχεται, για τρίτη χρονιά, τους φίλους της τέχνης.

Φέτος, το Φεστιβάλ υπόσχεται να προσφέρει μοναδικές βραδιές με λυρικό τραγούδι, το οποίο επεκτείνεται στο θέατρο, αλλά και στη jazz και το ρεμπέτικο με στόχο να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα κοινού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κι όλα αυτά σε ένα θέατρο κόσμημα του 19ου αιώνα, εξαιρετικής αισθητικής και ακουστικής, τον Απόλλωνα (La Piccola Scala), που κατασκευάστηκε με πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου και εγκαινιάστηκε το 1864 με τον Ριγκολέτο του Βέρντι.

Με ονόματα καταξιωμένων καλλιτεχνών του διεθνούς και ελληνικού στερεώματος και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου Αμερικανού μαέστρου Peter Tiboris το Φεστιβάλ Αιγαίου φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα καλοκαιρινά φεστιβάλ στη Μεσόγειο, αξιοποιώντας την κοσμοπολίτικη φυσιογνωμία και ιδιαίτερη πολιτιστική παράδοση του νησιού.

Το Φεστιβάλ Αιγαίου ιδρύθηκε το 2000 από τον Peter Tiboris, γενικό και καλλιτεχνικό διευθυντή της εταιρείας MidAmerica Productions με έδρα τη Νέα Υόρκη. Το 2005, το Φεστιβάλ απέκτησε μόνιμη στέγη στη Σύρο.

INFO
Φεστιβάλ Αιγαίου: 11 έως 22 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολης της Σύρου.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, καθώς και για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.festivaloftheaegean.com.

Σχετικές ειδήσεις
O κόσμος σε δύο φωνές: Ελένη Πέτα και Fide Köksal στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
09.11.2016 14:21
Δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες, δύο εξαιρετικές φωνές η Ελένη Πέτα και η Fide Köksal συναντιούνται επί σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ενώνουν τις δύο πλευρές του Αιγαίου σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια του κόσμου. Σε μια παράσταση με πρωταγωνιστή τόσο τις ανεπανάληπτες ερμηνείες, όσο και το συναίσθημα!
 “Music for Movies” - Απόλλων Κουσκουμβεκάκης
12.10.2016 12:05
Κυκλοφόρησε από τη Melon Music η συλλογή “Music for Movies”, που περιλαμβάνει ορχηστρικά κομμάτια του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.
Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο: Ο Βασίλης Λέκκας στο Φεστιβάλ Τήνου 2016
10.08.2016 14:31
Ο Βασίλης Λέκκας, στις 11 Αυγούστου 2016, ερμηνεύει για τους φίλους του Φεστιβάλ Τήνου τραγούδια με λυρικό και επαναστατικό περιεχόμενο.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.
O κόσμος σε δύο φωνές: Ελένη Πέτα & Fide Köksal live στο Σφίγγα Music Theater
23.03.2016 14:27
Η Ελένη Πέτα και η Fide Köksal θα ενώσουν τις δύο πλευρές του Αιγαίου και θα μας χαρίσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια του κόσμου, για δύο μοναδικές παραστάσεις το Σάββατο 2 & 9 Απριλίου 2016 στο Σφίγγα Music Theatre.