Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ακροάσεις με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο Passport Art

Ακροάσεις με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο Passport Art

Το Passport Art παρουσιάζει τις Ακροάσεις με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, για δύο Τετάρτες του Δεκέμβρη με καλεσμένους τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Σταμάτη Κραουνάκη.


«Κάποτε η ακρόαση ενός δίσκου ήταν ιεροτελεστία. Μαζευόμασταν στα σπίτια φίλων με κρασί και κουβέντα, κάποιος πατούσε το play κι ένα ξεχωριστό γεγονός είχε συντελεστεί. Η σειρά των "ακροάσεων" έχει στόχο να μας φέρει σε επαφή με την ξεχασμένη εμπειρία της ακρόασης. Η νέα εποχή - με τους φρενήρεις ρυθμούς της, τον τεράστιο όγκο μουσικών πληροφοριών και την άμεση πρόσβαση σε μεμονωμένα, διάσπαρτα κομμάτια, έχει διασπάσει την ιερή ενότητα της ακρόασης ενός δίσκου.

Στις "Ακροάσεις" θα θυμηθούμε αυτή την αίσθηση, έχοντας στην παρέα μας τους δημιουργούς κι ερμηνευτές κάποιων από τους πιο εμβληματικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Σε χαλαρή ατμόσφαιρα, σαν να βρισκόμαστε στο σαλόνι ενός φιλικού σπιτιού, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους, να μάθουμε τις συνθήκες και τα αισθήματα που γέννησαν σημαντικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής, αλλά πάνω απ' όλα να μοιραστούμε τη συγκίνηση της πραγματικής ακρόασης - μιας "τέχνης" που μοιάζει να χάνεται στο χρόνο».


Οι ίδιοι οι δημιουργοί θα επιλέγουν "τον εμβληματικό δίσκο της καριέρας τους" και ο δίσκος θα ανακοινώνεται την ίδια εβδομάδα.

Καλεσμένοι:

Τετάρτη 10/12 με τη Δήμητρα Γαλάνη
Τετάρτη 17/12 με τον Σταμάτη Κραουνάκη

Σχετικές ειδήσεις
Σαρανταποδαρούσα: ένα μουσικό λαϊκό πρόγραμμα  του Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο Passport Κεραμεικός
02.11.2016 15:18
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης παρουσιάζει στο Passport Κεραμεικός από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 τους "Σαρανταποδαρούσα"!
Ο Σπύρος Γραμμένος παρουσιάζει το 16 στο Passport Art
27.04.2016 17:07
Ο απρόβλεπτος performer, ευρηματικός τραγουδοποιός και sui generis persona, Σπύρος Γραμμένος, παρουσιάζει την Παρασκευή στις 6 Μαΐου στο Passport Art τον νέο του δίσκο “16” (δεκάξι) που μόλις κυκλοφόρησε από τη Feelgood Records, ανάμεσα από παλαιότερα σουξέ και «Ιστορίες του Κουρέα»
Ο Γιάννης Ταυλάς live στο Passport Art
22.04.2016 13:31
Το αδέσποτο (Γιάννης Ταυλάς) κατεβαίνει Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην σκηνή του Passport Art.
Ρεμπέτικο Σουαρέ στο PassPort Art
12.04.2016 14:50
Πέρασε και μια ολόκληρη 2η σεζόν με την αγαπημένη παρέα του PassPort ART και σιγά-σιγά πλησιάζουμε στο τέλος της βραδιάς.
Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη επιστρέφει στο PassPort Art
24.03.2016 12:25
Η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια Ζαχαρούλα Κληματσάκη επιστρέφει στο PassPort Art (Πειραιά), ύστερα από τρία πετυχημένα sold out Lives που πραγματοποιήθηκαν στο Ρότα Art Bar, στο PassPort Art (Πειραιά) και στο Ίλιον Cinema & Stage σ’ ένα αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού.