Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Η Βασιλική Καρακώστα live στο Half Note

Η Βασιλική Καρακώστα live στο Half Note

Η VASILIKH (Βασιλική Καρακώστα) καλεί Σενεγαλέζους μουσικούς του δρόμου, για μία συναυλία στο Half Note, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014.


Μια πολυπολιτισμική συνύπαρξη με τη συμμετοχή πλανόδιων μουσικών από τη Σενεγάλη. Από τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και τους αφρικάνικους δρόμους ως το σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο.


Η VASILIKH (Καρακώστα) κινείται στην πόλη, αφουγκράζεται τις μουσικές της ελευθερίας, συναντά τους μουσικούς του δρόμου και τους δίνει βήμα στη σκηνή μαζί της. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια που συνδυάζει με προσωπικότητα στα live της την παραδοσιακή ελληνική μουσική με τον ηλεκτρικό ήχο, εμφανίζεται στις 18 Δεκεμβρίου στο Half Note επιλέγοντας να έχει αυτή τη φορά στο πλευρό της, εκτός από τους μόνιμους συνεργάτες της και ομάδα ταλαντούχων μουσικών από την Σενεγάλη που παίζουν κρουστά, τους οποίους συνάντησε στις βόλτες της στην Αθήνα.


Ένα διαφορετικό live, ή, όπως το ονομάζει η VASILIKH, μια πολυπολιτισμική συνύπαρξη, όπου τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια συνυπάρχουν με τον ήχο της Αφρικής και τον ηλεκτρισμό της Δύσης. Ένα μουσικό ταξίδι με διασκευές από την Πόντο, την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο και την Κρήτη, ως τις αφρικανικές μουσικές παραδόσεις  και κουλτούρες και τα σύγχρονα ηλεκτρικά τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας της. Ανάμεσα τους η «Αστροπαλιά” τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της «Η σβούρα και άλλες ιστορίες» σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου , τα «Επικίνδυνα» τραγούδια του δεύτερου προσωπικού της δίσκου του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη, αλλά και ο «Κηπουρός» του Παύλου Παυλίδη που απογειώνει με την ερμηνεία της.


Μοναδική πυξίδα για αυτή την ιδιαίτερη συναυλία το αλάνθαστο μουσικό ένστικτο της Βασιλικής. Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους δεν αποδέχονται τις ταμπέλες, τα σύνορα, τους περιορισμούς. Μια συναυλία όπου η ελευθερία συναντά τη μουσική και μαζί πορεύονται σε μια αλησμόνητη συνύπαρξη.

Σχετικές ειδήσεις
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
Η Βασιλική Καρακώστα για ένα live στο Σταυρό του Νότου plus
11.05.2016 10:41
Η Βασιλική Καρακώστα θα εμφανιστεί την Πέμπτη 19 Μαΐου στην μουσική σκηνή Σταυρός του Νότου plus.
Lucia di Lammermoor, του Donizetti από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου
08.04.2016 10:37
Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν, έκανε πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή της όπερας Lucia di Lammermoor του Donizetti, σε σκηνοθεσία της διάσημης βρετανίδας σκηνοθέτριας Katie Mitchell και μουσική διεύθυνση του Daniel Oren.
Η Μελίνα Κανά & ο Γόης του Θησείου στο Half Note
25.11.2015 10:43
To Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στην ιστορική σκηνή του την Μελίνα Κανά, μία σπουδαία ερμηνεύτρια που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις επιλογές της και να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες, στις 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2015.
Η Βασιλική Παπαϊωάννου και το Confessions Live II στο Faust
27.10.2015 17:06
Η Βασιλική Παπαϊωάννου παρουσιάζει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στο Faust το Confessions Live II.