Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συνάντηση του βιβλίου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης στη Θεσσαλονίκη.

Για τρίτη χρονιά φέτος το βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης και η ιστοσελίδα πολιτισμού thinkfree.gr διοργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο Γεγονός του Βιβλίου «Feel Christmas. Think People. Love Books. Δέκα συγγραφείς συναντώνται την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος, συνομιλούν… μεταξύ τους και συναναστρέφονται με αναγνώστες, σε ατμόσφαιρα γιορτινή, στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο book event στη Θεσσαλονίκη! Την εκδήλωση θα παρουσιάσει για 3η χρονιά η δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου.

Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014. Το «Christmas Book Event» περιλαμβάνει την παρουσίαση όλων των νέων εκδόσεων που θα πρωταγωνιστήσουν στα φετινά Χριστούγεννα, συζήτηση με συγγραφείς, κινηματογραφική και jazz μουσική, εδέσματα, κρασάκι, συλλεκτικά αλλά και μεγάλα δώρα και άλλες εκπλήξεις! Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • Στις 18.00, Εκδήλωση για μικρά και μεγάλα παιδία: ο Δημήτρης Μπασλάμ μας παρουσιάζει τους αγαπημένους ήρωες του Γαργαληστή, του Αγησίλαγου και της Θυμωμένης Μπετονιέρας συνοδεία μουσικής.
  • Στη 19.30 οι συγγραφείς Έλενα Αρτζανίδου, Ισίδωρος Ζουργός, Βασίλης Κωνσταντίνου, Πασχάλης Λαμπαρδής, Λένα Μαντά, Πέτρος Μαρτινίδης, Δημήτρης Μπασλάμ, Λέων Ναρ, Τόλης Νικηφόρου,  Νικόλαος Σεβαστάκης, οι οποίοι είδαν πρόσφατα ένα νέο βιβλίο τους στις προθήκες των βιβλιοπωλείων θα μιλήσουν γι’ αυτά και όχι μόνο… 

Επίσης, 10 τυχεροί που θα βρεθούν στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, θα κερδίσουν από 1 βιβλίο με την υπογραφή του συγγραφέα από τους δέκα συμμετέχοντες στην εκδήλωση –ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας thinkfree.gr!

Κι επειδή και αυτά τα Χριστούγεννα έχουμε χρέος να σκεφτόμαστε τον άνθρωπο, όσους έχουν την ανάγκη μας, μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών δομών του Δήμου.