Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Revolutions per Minute: DJs στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Revolutions per Minute: DJs στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Revolutions per Minute (Περιστροφές ανά λεπτό), ένα πολλαπλό πρωτοποριακό event για το DJing και τη γενιά του beat στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου!


Το Μέγαρο φέρνει κοντά στο κοινό μια επιλογή από τους πιο «επιδραστικούς» selectors σε μια σπάνια ανταλλαγή μουσικής, απόψεων και εμπειριών. Χορευτική μουσική , mixing και scratching έχουν τη θέση τους σε αυτό το τολμηρό άνοιγμα προς τους νέους! Live showcases, DJ sets, workshops, συζητήσεις και παράλληλες δράσεις σε μία μοναδική εκδήλωση . Καλεσμένοι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο παραγωγός-θρύλος A Guy Called Gerald και ο DJ και συγγραφέας Bill Brewster από την Αγγλία για live sets και ομιλίες .

Συμμετέχουν και εμφανίζονται οι Έλληνες Γιώργος Μπακαλάκος (NTEΙBINT), Sparky T & Royal K (DMC showcase), Junior SP., Petros Floorfiller, Christian Cambas, Black Athena, Κατερίνα «Κάφκα» Καφετζή, Mr. Z και πολλοί άλλοι. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
 

Revolutions per minute-Περιστροφές ανά λεπτό

Μια επαναστατική εκδήλωση για το DJing και τη γενιά του beat!

Τα πικάπ και τα μηχανήματα αναπαραγωγής έχουν σηματοδοτήσει τα τελευταία 30 χρόνια τη μουσική σκηνή και όλα έχουν ένα κοινό σημείο: την περιστρεφόμενη επιφάνεια στην οποία είναι αποτυπωμένοι οι ήχοι. Το beat, η ρυθμική βάση που υπάρχει σε πολλά σύγχρονα ρεύματα μουσικής, ενώνει την disco με το house, την techno με το hip hop. Μια ολόκληρη «ομπρέλα» ακουσμάτων μοιράζεται τον ίδιο κώδικα.
 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις σε διαφορετικούς χώρους του Μεγάρου. Αρχίζει στις 17:00 με παζάρι δίσκων στο MShop, ενώ ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του δυναμικού DemoCrates session, θα υπάρχει στον χώρο DJ, στον οποίο το κοινό θα μπορεί να προτείνει τα μουσικά κομμάτια που επιθυμεί να ακούσει. Την ίδια ώρα, (17:00-18:00) στην Αίθουσα MC2 o Bασίλης «Chevy» Σεβδαλής εισάγει το κοινό  στον κόσμο του βινυλίου και του δείχνει την τεχνική της μίξης δίσκων σε πικάπ, στο πλαίσιο του Workshop 1 How to mix με την υποστήριξη της SAE Athens. Στο Workshop 2 (18:00-19:00), που πραγματοποιείται σε συνεργασία και πάλι με τη SAE Athens, o Sparky T (Θοδωρής Σαρτζετάκης), πρωταθλητής του DMC Contest στην Ελλάδα και Head Instructor στη SAE Athens, αποκαλύπτει τα μυστικά του scratching. Στη συνέχεια, οι συντονιστές τoυ Meet ’n’ Greet Session (19:00-19:45) Black Athena & Espeekay θα συστήσουν στο κοινό τούς διάσημους καλεσμένους τους Bill Brewster & A Guy Called Gerald, που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα δώσουν πληροφορίες για την καριέρα τους. Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα ενός τετάρτου, έχει προγραμματιστεί η ομιλία-συζήτηση «Η ιστορία του DJing στην Ελλάδα» (20:00-21:00), μια ανοιχτή συνεδρία  με τους πιο επιδραστικούς  έλληνες DJs. Τη συζήτηση, η οποία θα επικεντρωθεί σε ιστορίες από τη χορευτική σκηνή στην Ελλάδα, προσωπικές μαρτυρίες και απόψεις για το παρόν και το μέλλον του DJing, συντονίζει η Κατερίνα «Κάφκα» Καφετζή. Συμμετέχουν: Junior SP, Christian Cambas, Petros Floorfiller και άλλοι. Η είσοδος στα workshops και τις ομιλίες είναι ελεύθερη. To workshop των Bill Brewster και Α Guy Called Gerald θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά (χωρίς μετάφραση).
 

Παράλληλα, από τις 18:30 έως τις 21:00, στο Φουαγιέ της Αίθουσας Banquet θα πραγματοποιηθεί DJ set, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με τη συμμετοχή του Mr. Z (ψυχεδέλεια και eclectic επιλογές, 19:30-20:45) και του Junior SP (25 years of electronic beats, 21:00-22:30).

 
Το κύριο live event τoυ Revolutions per Minute αρχίζει στις 21:00 με το ημίωρο DMC showcase των Sparky T και Royal K (21:00-21:30). Τη σκυτάλη θα πάρει στις 21:30 ο Γιώργος Μπακαλάκος ΝΤΕΙΒΙΝΤ (21:30 -22:10). Το event θα κορυφωθεί με τους δύο ξεχωριστούς προσκεκλημένους DJs από τη Βρετανία που θα ξεσηκώσουν το κοινό, τους Bill Brewster (22:10-23:30) και Α Guy Called Gerald  (23:30-1:00).


Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης Revolutions per Minute, θα λειτουργούν και τα δύο μπαρ της αίθουσας Banquet.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Eλλήνων Αναστάσιμα: Πασχαλινή Μουσική Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 13:11
Με το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και τίτλο Ελλήνων Αναστάσιμα πραγματοποιείται η φετινή λαμπρή μουσική εκδήλωση εν όψει της εορτής του Πάσχα, στις 19 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.