Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παιδική σκηνή- Ερωτόκριτος

 Παιδική σκηνή- Ερωτόκριτος
Ο θίασος Ηλία Καρελλά, δώδεκα χρόνια κοντά στο παιδικό κοινό παρουσιάζει για τη φετινή σεζόν το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας Ερωτόκριτος ,του  Βιντσέντζου Κορνάρου.

Η παράσταση ταξιδεύει με έναν μαγικό τρόπο ,μικρούς και μεγάλους, στην παράδοση και στις διαχρονικές αξίες του έργου που αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας έως τις μέρες μας.

Στη σκηνή , ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί, με την καθοδήγηση της χορογράφου Θάλειας Δήτσα, συναντούν κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων, περίτεχνες γιγαντοφιγούρες, μαγικές σκιές και  ξυλοπόδαρους και αφηγούνται το πιο διάσημο παραμύθι για την αγάπη! Σε ένα ονειρικό ταξίδι με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό, τραγούδια και ζωντανή παραδοσιακή μουσική , εντυπωσιακά κοστούμια, μάσκες και κούκλες, μικροί και μεγάλοι θεατές θα συγκινηθούν και θα διασκεδάσουν σε μια παράσταση με έντονες εναλλαγές και υπέροχους φωτισμούς.

Τους 27 διαφορετικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνα Γκόρου, Κάτια Ζαρκάδα, Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης, Έκτορας Κυριάκου, Βασίλης Παπαγεωργίου και Μιχάλης Σοφοκλέους, ενώ στο ρόλο του συγγραφέα ακούγεται η φωνή του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.
 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Θίασος Ηλία Καρελλά τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και με τη δράση του στηρίζει Το Χαμόγελο του Παιδιού. Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας.

Σχετικές ειδήσεις
Πόθοι κάτω από τις λεύκες, του Ευγένιου Ο 'Νηλ στο Εθνικό Θέατρο
02.01.2017 15:50
Το Εθνικό Θέατρο μετά από 80 χρόνια ανεβάζει ξανά, στην Κεντρική Σκηνή, το αριστούργημα του Ευγένιου Ο΄Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και μουσική της Ελένης Καραΐνδρου
Δον Ζουάν, από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
23.12.2016 17:23
Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου, αυτό το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου, ανεβαίνει στη Στέγη σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του θραύσματα κι από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου για δύο παραστάσεις στο Χυτήριο
12.09.2016 12:51
Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ. Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις στις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου σε περιοδεία στην Κρήτη
23.06.2016 17:06
Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει στην πατρίδα του την Κρήτη, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, με πρωταγωνιστές την Νέλλη Γκίνη στον ρόλο της παραμάνας και τον Χάρη Σώζο στον ρόλο του Βιντσέντζου Κορνάρου.