Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές Φεστιβάλ Συμφωνία: τρεις συναυλίες για τον Δεκέμβριο 2014

Διεθνές Φεστιβάλ Συμφωνία: τρεις συναυλίες για τον Δεκέμβριο 2014

Το Φεστιβάλ Πειραιά & Νήσων Αργοσαρωνικού, ανάμεσα στις ποικίλου περιεχομένου προγραμματισμένες εκδηλώσεις του, έχει συμπεριλάβει και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων.

 

Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο 2012 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναυλίες και μουσικές παρουσιάσεις σε σχολεία στη Σαλαμίνα, τον Πόρο, την Ύδρα και το Γαλατά, ενώ εντός του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθούν 3 συναυλίες στον Πειραιά και τη Σαλαμίνα, με τίτλο "Χορδές και πλήκτρα".

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μουσικής δωματίου, με έργα από τον Μπαχ ως τον Σοστακόβιτς, που επιχειρεί να κεντρίσει την περιέργεια των παιδιών του Δημοτικού. Η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου (βιολί) και η Λήδα Μασούρα (πιάνο) προσκαλούν τα παιδιά να δουν, να ακούσουν και να μοιραστούν μαζί τους, τους ήχους του βιολιού και του πιάνου. Η παρουσίαση θα εισάγει τα παιδιά σε έννοιες της μουσικής, όπως ο ρυθμός, η μελωδία, η φόρμα, καθώς και σε στοιχεία οργανογνωσίας. Τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά τα μέρη και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα το βιολί και το πιάνο και τις βασικές τεχνικές παιξίματός τους. Επίσης, θα τους δοθεί η ευκαιρία  να μιλήσουν με τους μουσικούς για τα όργανα , αλλά και για την κλασσική μουσική , γενικότερα.

 

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας στις 3 Δεκεμβρίου 2014, καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής Saint Paul για  μαθητές της Σχολής, αλλά και των 28ου και 55ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά, στις 4 Δεκεμβρίου 2014, ενώ, στις 17 Δεκεμβρίου 2014, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

 

Το φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ τελεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
25.01.2017 16:43
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
05.01.2017 10:19
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μας περιμένουν τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Το Δώρο στα εκπαδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ
12.10.2016 12:27
Το Δώρο μετά το μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι του στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης εντάσσεται στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΘΒΕ και παρουσιάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά πρόγραμματα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
03.06.2016 10:41
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί να περάσουμε το Καλοκαίρι με δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά και για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.05.2016 16:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους.