Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

6ο Φιλανθρωπικό Παζάρι Μεροπείου για την Τρίτη ηλικία

6ο Φιλανθρωπικό Παζάρι Μεροπείου για την Τρίτη ηλικία

Το Μερόπειο διοργανώνει το 6ο Φιλανθρωπικό Παζάρι αγάπης και αλληλεγγύης προς την Τρίτη ηλικία στις 21-22-23 Νοεμβρίου 2014 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ας κάνουμε όλοι μαζί μια μικρή ενέργεια που θα δημιουργήσει μεγάλο έργο .

 

ΜΕΡΟΠΕΙΟ - ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Η ιστορία του Μεροπείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ξεκίνησε πριν από εκατό χρόνια (1914), όταν ένα κοριτσάκι, η Μερόπη έχασε την μάχη με τον θάνατο στα 12 της χρόνια. Μετά από αυτό οι γονείς της αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα , το Μερόπειο, αφιερωμένο στη μνήμη της, που σκοπό είχε τότε να μορφώνει φτωχά κορίτσια.

 

Το Ίδρυμα στεγάσθηκε στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου 45 και λειτουργεί ανελλειπώς από το 1914. Μέσα στα πρώτα επτά χρόνια (1914-1922), με την εθελοντική εργασία πολλών ανθρώπων, το Μερόπειο έδωσε την δυνατότητα σε εκατοντάδες άπορα κορίτσια, σε μια πρωτοποριακή για την εποχή κίνηση, να μορφωθούν, να μάθουν ξένες γλώσσες, μουσική , νοικοκυριό και παράλληλα ένα επάγγελμα που θα τα έκανε οικονομικά ανεξάρτητα και χρήσιμα μέλη στην κοινωνία.

 

Λίγο αργότερα, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή (1922) παράλληλα με το δικό του έργο, το Μερόπειο ανέλαβε για πέντε χρόνια τη συντήρηση προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής προσφέρει συσσίτιο σε χιλιάδες πολίτες της σκληρά δοκιμαζόμενης τότε Αθήνας.

 

Από το 1970 το Ίδρυμα βρέθηκε κοντά στην Τρίτη Ηλικία και από τότε έως και σήμερα έχει αναλάβει την φροντίδα ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες στερούνται βασικών πόρων.

 

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων λειτουργεί σε νεόδμητο κτίριο, προσφορά αγάπης του κόσμου, στην οδό Μενελάου 96, στην Καλλιθέα και φιλοξενεί τριάντα τρεις ηλικιωμένες κυρίες.

 

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η φιλανθρωπική δράση του Μεροπείου δεν θα μπορούσε να είναι γεγονός, αν οι απλοί πολίτες δεν ήταν αρωγοί σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια.

 

Η μικρή προσφορά μας στον συνάνθρωπο είναι πολύτιμη. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο, για να προσφέρουμε στα γηρατειά φροντίδα, θαλπωρή και αγάπη.

Σχετικές ειδήσεις
Μία μέρα προσφοράς για μικρούς και μεγάλους στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
10.02.2017 14:54
Γιορτή εθελοντισμού και αιμοδοσίας στη Στέγη! Θέλετε να δώσετε αίμα και να ευαισθητοποιήσετε τα παιδιά σας ως προς τον εθελοντισμό;
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Διάλεξη της Μαρίας Λαγογιάννη στον Ιανό
17.06.2016 15:24
Η διάλεξη της Διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Μαρίας Λαγογιάννη, με αφορμή την εικαστική έκθεση που διοργανώνει η ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης για την επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Α.Μ., θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
Η κατάθλιψη στη ζωή και την τέχνη: συζήτηση στο Megaron Plus
11.03.2016 13:00
Το Megaron Plus διοργανώνει τη συζήτηση «Η κατάθλιψη στη ζωή και την τέχνη», την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» (Brain Awareness Week) και του επιτυχημένου Kύκλου «Η επιστήμη στη ζωή μας» (επιμέλεια: Ηλίας Κούβελας, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών).
Δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την Κάρτα αλληλεγγύης
09.03.2016 12:38
Δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τους κατόχους της «Κάρτας αλληλεγγύης» ανακοίνωσαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσαν στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος Αριστείδης Μπαλτάς, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου και ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριος Γεώργιος Κατρούγκαλος.
Ένα σακίδιο για το δρόμο...: Δράση διανομής παιδικών σακιδίων σε προσφυγόπουλα
08.03.2016 13:04
Το ΠΟΡΤΑ υποστηρίζει την πρωτοβουλία “Ένα σακίδιο για το δρόμο...”, της ομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης ΠΑΡΕΑ, μια δράση διανομής παιδικών σακιδίων σε προσφυγόπουλα.