Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Airport LGAT – Hellinikon: έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

Airport LGAT – Hellinikon: έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών από την Σχολή Καλών Τεχνών και το ΤΕΙ Αθήνας, παρουσιάζουν την έκθεση «Airport LGAT – Hellinikon» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από τις 20 έως 30 Νοεμβρίου 2014.


Η βασική ιδέα του πρότζεκτ με τίτλο «Airport LGAT - Hellinikon», Ιστορίες και αναμνήσεις του δυτικού αεροδρομίου μέσα από την Ολυμπιακή Αεροπορία, ξεκίνησε τον Μάιο του 2013. Το θέμα της έκθεσης είναι μια απόπειρα να γίνει μία προσέγγιση του κάποτε ζωντανού παρελθόντος του δυτικού αεροδρομίου, με σεβασμό στο χώρο και την ιστορία του, στην προσπάθεια να αναπλαστεί ένα ενδεχόμενο παρόν μέσα από τις ίδιες του τις αναμνήσεις.


Η έκθεση περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ , όπου μέσω συνεντεύξεων γίνεται αναφορά στην Ολυμπιακή και κατ' επέκταση στο χώρο του πρώην δυτικού αεροδρομίου. Φωτογραφική καταγραφή του χώρου, που αποσκοπεί στην περιγραφή του, καθώς και στη διατήρηση της σημερινής του εικόνας. Και τέλος ένα video-animation το οποίο αποτελεί ένα είδος παρουσίασης της ιστορίας πίσω από την εικαστική παρέμβαση που έλαβε μέρος στο χώρο του αεροδρομίου, συνοδευόμενο από κατασκευή και υλικά-ντοκουμέντα του χώρου.


Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.)

Σχετικές ειδήσεις
Ημιτελής Αθήνα: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
15.06.2016 12:10
Η έκθεση αρχιτεκτονικής «Ημιτελής Αθήνα» (Unfinished Athens) θα πραγματοποιηθεί στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού από 17 έως 26 Ιουνίου 2016.
Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία: έκθεση του Ahmet Yeşil στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
01.02.2016 14:33

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών – Πειραιώς διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής «Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία» του κορυφαίου Τούρκου ζωγράφου Ahmet Yeşil, που θα παρουσιαστεί από 5 έως 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Πολιτιστικά Συμφραζόμενα: Έκθεση Σύγχρονης Κινεζικής Τέχνης στο Κέντρο Τεχνών
14.01.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο Όμιλος Τεχνών και Ψυχαγωγίας Κίνας και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν την έκθεση σύγχρονης κινεζικής τέχνης «Πολιτιστικά Συμφραζόμενα» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από 20 Ιανουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου.
Οδύσσεια: Έκθεση της Παγώνας Κανέλλου στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα
05.01.2016 15:12
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηνών σας προσκαλεί στις 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ του Δήμου Αθηναίων, στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
Ωτο-μπιο-γκραφί: Έκθεση του Άρι Γεωργίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ
07.12.2015 13:31
Η φωτογραφική έκθεση του Άρι Γεωργίου με τον τίτλο/λογοπαίγνιο «Ωτο-μπιο-γκραφί» (Auto-bio-graphie) εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.