Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Art & the City 5, Πρώτη Συνάντηση: Έκθεση φοιτητών 4 Σχολών Καλών Τεχνών στη Στοά Σπυρομήλιου

Art & the City 5, Πρώτη Συνάντηση: Έκθεση φοιτητών 4 Σχολών Καλών Τεχνών στη Στοά Σπυρομήλιου

Το CITY LINK, υποστηρίζοντας τη σύγχρονη τέχνη και επιθυμώντας να αναδείξει και προβάλει το έργο νέων καλλιτεχνών, διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την πρωτότυπη ομαδική έκθεση «Art and the City» με φετινό τίτλο «Πρώτη Συνάντηση», στη Στοά Σπυρομήλιου, όπου φοιτητές των 4 Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας συναντιούνται και δημιουργούν έργα τέχνης στο κέντρο της πόλης, από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014.

 

Ως επιτυχημένος πολιτιστικός και οικείος πλέον αθηναϊκός θεσμός, η έκθεση «Art & the City», αποτυπώνει εδώ και τέσσερα χρόνια με τον καλύτερο τρόπο το διαδικαστικό ζητούμενο της επιτόπιας φιλοτέχνησης, τον συμβολισμό, αλλά και το γόνιμο στόχο ενός συναρπαστικού υπαίθριου εργαστηρίου που πραγματοποιείται με ανάθεση και αρωγή του CITY LINK στην καρδιά της πόλης της Αθήνας, μεταφέροντας τον δημιουργικό παλμό των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών μπροστά στο βλέμμα των περαστικών.

 

Η «Πρώτη Συνάντηση», φετινός τίτλος αλλά κυρίως ουσιαστικό περιεχόμενο της εικαστικής δράσης «Art & the City 5», αφορά στην 1η συνάντηση και κοινή φιλοξενία 16 φοιτητών και των 4 Ελληνικών Σχολών Καλών Τεχνών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Φλώρινα), στον χώρο του CITY LINK που θα μεταμορφωθεί για μία ακόμη φορά σε ένα οργανικό υπαίθριο εργαστήριο από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τη 1 Δεκεμβρίου.

 

Οι συμμετέχοντες 16 νέοι καλλιτέχνες (4 από κάθε πόλη) θα κληθούν να εργαστούν με ελεύθερη αυτή τη φορά θεματική και κύριο στόχο την ανταλλαγή βλέμματος, έμπνευσης και εμπειριών αλλά και την εικαστική και κοινωνική τους γνωριμία με τους συνεκθέτες τους, να καταθέσουν τις σκέψεις, τα σύμβολα και τις εικόνες που ο καθένας τους φέρει μαζί του στην καρδιά της πόλης, στο CITY LINK. Στο πλαίσιο της δράσης θα συναντηθούν στο CΙΤΥ LINK γειτονιές, άνθρωποι, συναισθήματα και επιτόπια συμβάντα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Φλώρινας, με τρόπο αναπάντεχο και διαδικασία εξίσου γόνιμη για τους ίδιους αλλά και τους θεατές .

 

Η δράση που αποτελεί μια εξαιρετικά πρωτότυπη, δημιουργική αλλά και με κοινωνικές προεκτάσεις εικαστική πλατφόρμα συνεργασίας  4 Ελληνικών Σχολών Καλών Τεχνών, πραγματοποιείται με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνα (Α.Σ.Κ.Τ.) και ειδικότερα, με τον συντονισμό του Καθηγητή Ζωγραφικής και Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Άγγελου Αντωνόπουλου, ενώ την επιμέλεια έχει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

 

Οι 16 συμμετέχοντες καλούνται να υλοποιήσουν την αρχική ιδέα τους (την οποία μπορούν να έχουν ή να μην έχουν προετοιμάσει ως ένα βαθμό) υπό το βλέμμα του κοινού, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί τα διαφορετικά στάδια υλοποίησης. Στη συνέχεια, τα έργα θα εκτεθούν σε μία ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς Σπυρομήλιου. Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές των Σχολών, εκπροσώπους της PICAR  και του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς  και την επιμελήτρια της έκθεσης, θα επιλέξει τρία έργα, τα οποία θα βραβευθούν με  χρηματικό έπαθλο.

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 ενώ η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.

Σχετικές ειδήσεις
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.
Ετήσια έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία
03.06.2016 12:01
Χρώμα, έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την ετήσια έκθεση της Σχολής καλών & εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι και τις 22 Ιουνίου 2016.
Έκθεση αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
30.05.2016 15:59
Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαινιάζουν την τριετή συνεργασία τους με την έκθεση πτυχιακών εργασιών των φοιτητών της σχολής.
Ο πόνος των άλλων: Έκθεση του ΣΤ' Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ στη Φωκίωνος Νέγρη 16
09.05.2016 13:38
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.
Απόφοιτοι 2012-2013: Έκθεση του Τμήματος Εικαστικών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
14.04.2016 14:13
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Απόφοιτοι 2012-2013» του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 7:30 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.