Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το ensemble Omicroν στο Θέατρο Πόρτα

Το ensemble Omicroν στο Θέατρο Πόρτα

Το ensemble Omicroν θα φιλοξενήσει την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, στις 21.15, το Θέατρο Πόρτα στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικής Τρίτες παράλληλες.


Το ensemble Omicroν - μια πρωτοβουλία του νέου φλαουτίστα Γιώργου Σκριβάνου - επιθυμεί να αποτελέσει, πέρα από ένα τυπικό οργανικό, συναυλιακό σύνολο,  μια πλατφόρμα καλλιτεχνικών συναντήσεων διαφορετικών τεχνών με τη μουσική . Οι εικαστικές τέχνες επικοινωνούν και νοηματοδοτούν αμοιβαία τη μουσική περίσταση που τις υποδέχεται. Οι συναντήσεις αυτές προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο μια ερμηνευτική οπτικοποίηση που επανεγγράφει το ακουστικό ερέθισμα και το εντάσσει στη φασματική ενότητα ενός κοινού αισθητικού συμβάντος.


Στην παρθενική του εμφάνιση στο Θέατρο Πόρτα στις 11 Νοεμβρίου 2014 το σύνολο Όμικρον θα παρουσιάσει έργα γραμμένα στη διάρκεια του 20ου αιώνα όπως: "Legende" της Doina Rotaru, "Ondine" του Maurice Ravel, "Piece in the shape of a square" του Philip Glass, Fantasia του Roberto Gerhard , "Towards the sea" του Toru Takemitsu, "Digital bird suite" του Takashi Yoshimatsu.


Συνταξιδιώτες σε αυτή την αναζήτηση οι Alessandro Soccorsi -πιάνο, Γιάννης Ευσταθόπουλος κιθάρα, Όθωνας Γκόγκας - φλάουτο, Γιώργος Σκριβάνος -φλάουτα, οι "Nanolab" Αίγλη Δράκου και Στάθης Χρυσίδης – visual amplifications, θα ερμηνεύσουν σολιστικά και έργα μουσικής δωματίου και θα ανιχνεύσουν, για πρώτη φορά στη μεταξύ τους σύμπραξη, τη δυνατότητα συνάντησης με άλλες μορφές τέχνης, κάτι που θα παραμένει ένα μυστήριο μέχρι τη στιγμή της σκηνικής επιτέλεσης.


Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής

Σχετικές ειδήσεις
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Requiem του Mozart από το σύνολο Vocal Inventions Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη
25.04.2016 16:51
Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20:30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης φιλοξενείται το φωνητικό σύνολο Vocal Inventions Ensemble που θα ερμηνεύσει το Requiem in D minor (K.626) του Wolfgang Amadeus Mozart.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.