Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Το ensemble Omicroν στο Θέατρο Πόρτα

Το ensemble Omicroν στο Θέατρο Πόρτα

Το ensemble Omicroν θα φιλοξενήσει την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, στις 21.15, το Θέατρο Πόρτα στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικής Τρίτες παράλληλες.


Το ensemble Omicroν - μια πρωτοβουλία του νέου φλαουτίστα Γιώργου Σκριβάνου - επιθυμεί να αποτελέσει, πέρα από ένα τυπικό οργανικό, συναυλιακό σύνολο,  μια πλατφόρμα καλλιτεχνικών συναντήσεων διαφορετικών τεχνών με τη μουσική . Οι εικαστικές τέχνες επικοινωνούν και νοηματοδοτούν αμοιβαία τη μουσική περίσταση που τις υποδέχεται. Οι συναντήσεις αυτές προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο μια ερμηνευτική οπτικοποίηση που επανεγγράφει το ακουστικό ερέθισμα και το εντάσσει στη φασματική ενότητα ενός κοινού αισθητικού συμβάντος.


Στην παρθενική του εμφάνιση στο Θέατρο Πόρτα στις 11 Νοεμβρίου 2014 το σύνολο Όμικρον θα παρουσιάσει έργα γραμμένα στη διάρκεια του 20ου αιώνα όπως: "Legende" της Doina Rotaru, "Ondine" του Maurice Ravel, "Piece in the shape of a square" του Philip Glass, Fantasia του Roberto Gerhard , "Towards the sea" του Toru Takemitsu, "Digital bird suite" του Takashi Yoshimatsu.


Συνταξιδιώτες σε αυτή την αναζήτηση οι Alessandro Soccorsi -πιάνο, Γιάννης Ευσταθόπουλος κιθάρα, Όθωνας Γκόγκας - φλάουτο, Γιώργος Σκριβάνος -φλάουτα, οι "Nanolab" Αίγλη Δράκου και Στάθης Χρυσίδης – visual amplifications, θα ερμηνεύσουν σολιστικά και έργα μουσικής δωματίου και θα ανιχνεύσουν, για πρώτη φορά στη μεταξύ τους σύμπραξη, τη δυνατότητα συνάντησης με άλλες μορφές τέχνης, κάτι που θα παραμένει ένα μυστήριο μέχρι τη στιγμή της σκηνικής επιτέλεσης.


Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής

Σχετικές ειδήσεις
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Requiem του Mozart από το σύνολο Vocal Inventions Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη
25.04.2016 16:51
Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20:30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης φιλοξενείται το φωνητικό σύνολο Vocal Inventions Ensemble που θα ερμηνεύσει το Requiem in D minor (K.626) του Wolfgang Amadeus Mozart.
Το Plaza Ensemble μεταφράζει μουσικά το σύμπαν του Φερνάντο Πεσσόα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
23.03.2016 12:13
Το Plaza Ensemble θα ερμηνεύσει, επί της σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μια σειρά συνθέσεων και τραγουδιών που συμπλέκονται με ποιήματα και κείμενα του Φερνάντο Πεσσόα, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.
Tα Βιβλία των Τραγουδιών του John Cage στο Θέατρο Πόρτα
06.11.2015 10:36
O Ανάργυρος Δενιόζος, η mezzo Άννα Παγκάλου, η soprano Ειρήνη Φωτεινάκη και το Ensemble Continuum (Athens branch) συναντούν τον John Cage μέσα από «Tα Βιβλία των Τραγουδιών» στο Θέατρο Πόρτα, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 21.15.