Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Καζαντζάκη 2014 - 2015

Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Καζαντζάκη 2014 - 2015

Το Μουσείο Καζαντζάκη με χαρά ανοίγει και φέτος, για πέμπτη συνεχή εκπαιδευτική περίοδο, τις πύλες του στους μαθητές και υποδέχεται τη σχολική χρονιά με εννιά (9) νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν στις συλλογές του Μουσείου και στηρίζονται στη βιωματική συμμετοχή της ομάδας, ενισχύοντας την ανακάλυψη, τη δημιουργία, την πρωτοβουλία και την κριτική σκέψη. Μέσα από τις διάφορες πτυχές της ζωής και του έργου του Καζαντζάκη οι μαθητές προσεγγίζουν και γνωρίζουν τις Καλές Τέχνες, το μαγικό κόσμο του Θεάτρου, τη δημιουργικότητα της μυθοπλασίας, την ομορφιά της ανακάλυψης, τη δύναμη του λόγου και ένα πλήθος κρυμμένων πνευματικών θησαυρών στον χώρο του Μουσείου.

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να απολαύσουν βιωματικές εμπειρίες και στον νέο πολυχώρο του ΜΝΚ, όπου η Παιδική Γωνιά προσκαλεί τα παιδιά για δράσεις ανακάλυψης και δημιουργίας.

 

Τίτλοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων

 

1) Νηπιαγωγείο

«Οδύσσεια: Ένα παραμύθι με κύματα...»

 

2) Α ́ & Β ́ Δημοτικού

«Το σεντούκι του Καζαντζάκη»

«Συνέντευξη μ’ έναν ήρωα»

 

3) Γ ́ & Δ ́ Δημοτικού

«Οι ιδέες που ταξιδεύουν...»

«Ταξιδεύοντας: Ισπανία, Αίγυπτο & Κίνα»

 

4) Ε ́ & Στ ́ Δημοτικού:

«Ο διανοούμενος & ο δράκος»

«Εφημερίδα: Ελεύθερος Λόγος»

 

5) Γυμνάσιο:

 «Αναφορά στον Γκρέκο»

 

6) Λύκειο:

«Το Ιερό τούτο πάλεμα με τον ταύρο»

 

Το Μουσείο Καζαντζάκη θα ενημερώνει συνεχώς για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τα προγράμματα για παιδιά και οικογένειες που θα υλοποιούνται το Σαββατοκύριακο, καθώς και για τις εξωτερικές του δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχετικές ειδήσεις
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά πρόγραμματα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
03.06.2016 10:41
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί να περάσουμε το Καλοκαίρι με δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά και για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.05.2016 16:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
26.01.2016 16:22
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη έχει προγραμματίσει ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλο τον Φεβρουάριο.
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιανουαρίου στον Ελληνικό Κόσμο
30.12.2015 12:25
Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσκαλεί παιδιά και γονείς στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα Σαββατοκύριακα του Γενάρη 2016, με ευχές για μία ακόμα πιο δημιουργική χρονιά.
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου στον Ελληνικό Κόσμο
02.11.2015 13:43
Καθώς το φθινόπωρο προχωρά, στον «Ελληνικό Κόσμο» μας δίνεται μία ακόμη ευκαιρία για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα γεμάτα κέφι, φαντασία και παιχνίδι τον Νοέμβριο 2015.