Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Calligraphy workshop στο Ρομάντσο

Calligraphy workshop στο Ρομάντσο

H δημιουργική ομάδα του DesignWars σε συνεργασία με την καλλιγράφο Georgia Aggelopoulos, διοργανώνει στο Ρομάντσο ένα πρότυπο σεμινάριο καλλιγραφίας, τα Σαββατοκύριακα 15-16 και 29 - 30 Νοεμβρίου 2014.

 

Το workshop έχει ως σκοπό να θέσει τα θεμέλια για την τέχνη της καλλιγραφίας μέσα από τη μελέτη εργαλείων, υλικών και τεχνικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν τη δημιουργία των χειροποίητων scripts. Θα διερευνήσει το φάσμα της έκφρασης που τα εργαλεία, τα υλικά και τα scripts μπορούν να μας δώσουν, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια καλλιτεχνική κατεύθυνση και μια καλύτερη κατανόηση του πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την καλλιγραφία στο έργο μας.

 

Το Calligraphy workshop θα εστιάσει στη φόρμα, αντιμετωπίζοντας τα γράμματα ως όμορφα δημιουργήματα με μεγάλες γραφικές δυνατότητες, όσον αφορά στο μοτίβο και την υφή.

 

Θα εξεταστεί σύγχρονη αλλά και αρχειακή/ιστορική δουλειά από όλο τον κόσμο και θα διερευνηθούν τα δικά μας χειρόγραφα που καταλήγουν στη δημιουργία των scripts, έχοντας τις ρίζες τους στον ατομικό χαρακτήρα και το ρυθμό μας.

Σχετικές ειδήσεις
Sustainable Fashion workshop: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
16.12.2016 10:46
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc.
Σεμινάριο ιαπωνικής καλλιγραφίας με την Sariko Yanagisawa στη Σχολή Ορνεράκη
19.08.2016 14:38
Η Sakiko Yanagisawa, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της τέχνης της καλλιγραφίας, επισκέπτεται την Ελλάδα και παραδίδει σεμινάριο ιαπωνικής καλλιγραφίας στις 11-12 Σεπτεμβρίου 2016.
Ταχύρυθμο σεμινάριο Μοντάζ και Σκηνοθεσίας στο Σχολείο του Σινεμά
14.07.2016 14:40
Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει ταχύρυθμο σεμινάριο Μοντάζ και Σκηνοθεσίας, από 18- 31 Ιουλίου 2016, σε καλοκαιρινή τιμή έκπληξη, με δημιουργία και μοντάζ δίλεπτης ταινίας μικρού μήκους.
r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2
12.05.2016 15:08
Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop στο πλαίσιο του 2ου Street Art Festival Patras | Artwalk 2.
5ο Διεθνές Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
18.04.2016 14:50
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο ο οποίος πραγματοποιεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα το Διεθνές Σεμινάριο βιολιού και Workshop Μουσικής Δωματίου με ενεργούς συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και ακροατήριο από κάθε γωνιά της Ελλάδας.