Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016


Performance από τους Pas.Par.Tu. και τον Socos στο BlackBox


Performance από τους Pas.Par.Tu. και τον Socos στο BlackBox

Ένας από τους σταθμούς της φετινής χρονιάς για την χοροθεατρική ομάδα Pas.Par.Tu. είναι η συνεργασία της με τον συνθέτη Socos, με την performance Tο πρώτο απ’ το δεύτερο και το δεύτερο απ’ το τρίτο, στο Black Box στη Θεσσαλονίκη.


Η performance παίρνει το όνομα της από τον ομώνυμο δίσκο του συνθέτη σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου και αποτελεί συνάντηση δύο προς δύο επί σκηνής.


Συνθέτης και τραγουδιστής συνυπάρχουν με δύο χορευτές που επιλέγουν πότε να συντονιστούν και πότε να απειθαρχήσουν με άξονα την διαρκή αναζήτηση του έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις, δίχως φύλο, δίχως προσανατολισμό.

 

Αφορμή η παρουσίαση του ηχητικού υλικού, αιτία η ανάγκη για οπτικοποιημένο διάλογο. Οκτώ ποιήματα του Χριστιανόπουλου συναντούν την μουσική του Socos ενώ η χοροθεατρική ομάδα Pas.Par.Tu. ορίζεται ως το πάσχον σώμα  που ψάχνει να βρει σημείο προσδιορισμού και ισορροπίας ή αφορισμού του.


 


Σύλληψη -Χορογραφία: Σοφία Μάντη

Μουσική: Socos (μελοποιημένα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου)

Χορεύουν: Μαρίνα Πινιατώρου -  Σοφία Μάντη

Τραγουδά ο Μαρίνος Τζιάρος

Φωτισμοί: Γιώργος Κάκαλης
Κοστούμια: Λία Γκίνη
Οργάνωση εκτέλεση παραγωγής: Μαριάννα Παπαδοπούλου


Διάρκεια παράστασης: περίπου 45 λεπτά


Το ομώνυμο άλμπουμ το οποίο και αποτέλεσε την έμπνευση για την παράσταση κυκλοφορεί από την Puzzlemusik.

Σχετικές ειδήσεις
Lapses of light: Performance χορού στο Baumstrasse
06.12.2016 17:14
Η παράσταση ‘lapses of light’ είναι ο δεύτερος καρπός της συνεργασίας της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου, του Κώστα Μακρυγιαννάκη και του Αλέξανδρου Σεϊταρίδη και παρουσιάζεται για δύο ημέρες στο Baumstrasse.
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
Η Σκελετογυναίκα στο Κινηματοθέατρο Τριανόν
21.11.2016 11:44
Η Μαίρη Παππά, σε συνεργασία με τη χορογράφο Μελίνα Αργυρίου και τον χορευτή Γιάννη Μήτσο, παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Η Σκελετογυναίκα», για δυο μόνο παραστάσεις στο κινηματοθέατρο «Τριανόν» στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.
You Want To Be The Person You Are?, performance της Άντζελα Λαμπριανίδου στο Booze Cooperativa
20.10.2016 14:24
To Booze Cooperativa παρουσιάζει την Άντζελα Λαμπριανίδου και την performance, You want to be the the person you are?, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα του 8ήμερου workshop με τίτλο Appointment on Stage.
Intimate από την Ομάδα Πλεύσις για 3 μόνο παραστάσεις στο BlackBox
20.09.2016 11:44
Η ομάδα Πλεύσις, συμπληρώνοντας 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, παρουσιάζει τη νέα της δημιουργία «Ιntimate» για τρεις παραστάσεις στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Blackbox.