Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Closing Party και Παρουσίαση των Δράσεων Open Gallery #3 και #4

Closing Party και Παρουσίαση των Δράσεων Open Gallery #3 και #4

Mετά από ένα μήνα συνεχών δράσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, το Studio 4 παρουσιάζει δύο ακόμα τοιχογραφίες και μας προσκαλεί όλους στο υπαίθριο Closing Party της πρώτης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Cutty Sark στις 31 Οκτωβρίου, ολοκληρώνοντας έτσι την διεξαγωγή του.


Το πρόγραμμα Οpen Gallery, αποσκοπεί στην αρμονική ένταξη της δημόσιας τέχνης στο πολεοδομικό περιβάλλον , στην δημιουργία κοινωνικού οφέλους, στην αναβάθμιση του κτιρίου και, συνάμα, του αστικού τοπίου και στη συντήρηση των νέων ή των υφιστάμενων τοιχογραφιών, οι οποίες –για πρακτικούς κυρίως λόγους– είναι αναντικατάστατες. Το πρόγραμμα Open Gallery εγκαινιάστηκε παράλληλα με το 1o Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης και θα συνεχιστεί εντός και εκτός αυτού. Μέχρι στιγμής συμμετείχαν οι: ATH1281, Raiden, D! και SNRS.


Πρόκειται για το τρίτο και το τέταρτο έργο του προγράμματος τοιχογραφιών Open Gallery.


Η τοιχογραφία, με τίτλο "Four D!’s" δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη D!, σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή. Η υλοποίηση της τοιχογραφίας γίνεται από τον D!, με τη συμβολή εθελοντών του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, μεταξύ των ωρών 15.00  – 16.00, στην οδό Ηφαίστου 1, Αθήνα (Ηλιούπολη).


Η τοιχογραφία, με τίτλο "Routes" δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη SNRS, σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή και Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Η υλοποίηση της τοιχογραφίας έγινε από τον SNRS με τη συμβολή του κοινού, το οποίο είχε τη δυνατότητα να συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση του έργου και έλαβε πρωτότυπα σχέδια του καλλιτέχνη. Το έργο του SNRS, βρίσκεται κυριολεκτικά "εντός" της νυχτερινής ζώνης του ιστορικού κέντρου και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, μεταξύ των ωρών 21.30  – 00.00, παράλληλα με το Closing Party του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία.


To Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία κλείνει με ένα ξεχωριστό, υπαίθριο Closing Party, ανοιχτό προς το κοινό, το οποίο πραγματοποιείται στον περιβάλλοντα χώρο της δράσης Open Gallery #4, με DJ Set των Neck, Ανδρέα Φακή και Σταύρου Διοσκουρίδη, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ανατρεπτικά Cutty Sark cocktails, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, μεταξύ των ωρών 21:30 – 00.00, στην οδό Αγίας Θέκλας 14, Αθήνα (Ψυρρή)


Το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης υλοποιείται από το Studio 4 με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη , της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Ρομάντσο, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Σχετικές ειδήσεις
39o River Party: Η προπώληση ξεκίνησε
30.12.2016 13:17
Το River Party, το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα επιστρέφει με την 39η διοργάνωση του! Προμηθευτείτε τώρα τα εισιτήρια για το καλύτερο 5ήμερο της χρονιάς σας, μόνο με 35 ευρώ!
 Φεστιβάλ Τεχνών Open September 5 στον Πολυχώρο Vault
15.09.2016 10:58
Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει το 5ο OPEN SEPTEMBER, από 23 Σεπτεμβρίου εώς 2 Οκτωβρίου. Δέκα ημέρες γεμάτες από Τέχνη.
Το 38ο River Party ξεκίνησε δυναμικά!
04.08.2016 17:29
Το River Party, το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας άνοιξε τις πόρτες του σε χιλιάδες κόσμου αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τους νέους και όχι μόνο! Η πρώτη μέρα τα είχε όλα!
38ο River Party: Το ολοκληρωμένο line up
29.06.2016 16:49
Το River Party, το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας γιορτάζει 38 χρόνια και ετοιμάζεται για την πιο κεφάτη, την πιο δυνατή, την πιο ξέφρενη διοργάνωση!
38ο River Party: Τα πρώτα ονόματα του φεστιβάλ
16.06.2016 14:49
Το River Party, το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας γιορτάζει 38 χρόνια και ετοιμάζεται για την πιο κεφάτη, την πιο δυνατή, την πιο ξέφρενη διοργάνωση!